Συνεχίζονται οι επαφές μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον για την επίλυση των προβλημάτων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι ωστόσο πρόσθεσε ότι παρόλο που οι ΗΠΑ σε κάθε συνάντηση συνδέουν το ζήτημα των S-400 με τους Patriot, η Τουρκία τους εξηγεί ότι τα δύο ζητήματα δεν συνδέονται μεταξύ τους.

Σε δηλώσεις του έπειτα από σύσκεψη στο τουρκικό ΥΠΕΞ, ο Χαμί Ακσόι είπε συγκεκριμένα «δεν έχουμε πει πως δεν θα πάρουμε S-400. Αν και αργά, οι ΗΠΑ υπεβαλλαν την πρόταςή τους και το αρμοδιο υπουργείο συνεχίζει να την μελετά. Αυτή την πρόταση δεν την σκεφτόμαστε σε συνδυασμό με τους S-400».

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ είπε ακόμη ότι αναμένουν συγκεκριμένο βήμα από τις ΗΠΑ για το θέμα του YPG (Κούρδοι της Συρίας).

“Βλέπουμε ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν πάλι απειλητική γλώσσα. Δεν μπορούν να φτάσουν σε αποτέλεσμα με επιμονές.

Η ζώνη ασφαλείας πρέπει να είναι υπό τον έλεγχο της Τουρκίας, δεν πρέπει να υπάρχουν Κούρδοι και πρέπει να καλύπτει μια περιοχή 20 μιλίων, δηλαδή 32 χιλιομέτρων”, ανέφερε.

Για την επέτειο της 24ης Απριλίου, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι “δεν θα ξεχάσουμε την ανακηρυξη από τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν ως ημέρα μνήμης (για τη γενοκτονία των Αρμενίων)”, προσθέτοντας ότι “για τις βαριές εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Γάλλος Πρόεδρος θα υπάρξει απάντηση”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!