
Ο Σουηδός εισαγγελέας που ηγείται της έρευνας σχετικά με τις κατηγορίες για βιασμό που βαραίνουν τον Τζούλιαν Ασάνζ ζήτησε σήμερα την έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον του ιδρυτή του WikiLeaks, ανακοίνωσε η εισαγγελική αρχή.
Αν εγκριθεί η έκδοση του εντάλματος σύλληψης θα είναι το πρώτο βήμα στη διαδικασία έκδοσης του Ασάνζ από τη Βρετανία, όπου εκτίει ποινή φυλάκισης 50 εβδομάδων για παραβίαση των όρων αναστολής του.
Στις 13 Μαϊου, η Σουηδία άνοιξε εκ νέου την έρευνα για τις κατηγορίες για βιασμό εις βάρος του Ασάνζ που είχαν για πρώτη φορά διατυπωθεί εναντίον του το 2010.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.