Εκτακτη συνάντηση Β.Πούτιν με Ρ.Τ.Ερντογάν στην Μόσχα – Ρώσος στρατηγός: «Η Συρία θα βομβαρδίσει τους Τούρκους»

Εκτακτη συνάντηση Β.Πούτιν με Ρ.Τ.Ερντογάν στην Μόσχα – Ρώσος στρατηγός: «Η Συρία θα βομβαρδίσει τους Τούρκους»

Εσπευσμένα μεταβαίνει στην Μόσχα ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν προς συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας Β.Πούτιν, καθώς προέκυψε αδιέξοδο μετά την μεταξύ τους τηλεφωνική συνομιλία, αναφορικά με την Συρία, όπου η κατάσταση βαίνει εκτός ελέγχου σε ότι αφορά τις διμερείς σχέσεις λόγω της προκλητικής τουρκικής ενέργειας.

Ο Β.Πούτιν του είπε να… αναμένει μέχρι την τριμερή συνάντηση Ρωσίας-Ιράν-Τουρκίας στις 16 Σεπτεμβρίου και να αποχωρήσουν οι παγιδευμένες τουρκικές δυνάμεις από το παρατηρητήριο του Morek καθώς ο συριακός Στρατός θα διεξάγει μέχρι τότε επιχειρήσεις!

Μάλιστα του πρότεινε να συνοδεύσουν ρωσικές δυνάμεις τις αντίστοιχες τουρκικές προς την έξοδο.

Ο Ερντογάν του απάντησε πως η επιχείρηση του Ασαντ αποτελεί “Μέγιστο κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας”.

Εξαιτίας της εξέλιξης αυτής, ο Ρ.Τ,Ερντογάν αποφάσισε να ταξιδεύσει εκτάκτως στην Μόσχα για μονοήμερη επίσκεψη στις 27 Αυγούστου ενώ ήδη ρωσικές και συριακές βόμβες σκάνε ξανά δίπλα σε τουρκικά παρατηρητήρια στην Ιντλίμπ!

Ηδη η συριακή Αεροπορία προσβάλει συνεχώς τις θέσεις περιμετρικά του τουρκικού οχυρού.

Επιπλέον ο Ρ.Τ,Ερντογάν θα συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ, για το θέμα της Ιντλίμπ.

Οι εξελίξεις είναι αρνητικές για τις τουρκικές δυνάμεις με τον Ασαντ να κάνει πράξη την απειλή του και να τους στέλνει και τα πράσινα λεωφορεία για να φύγουν άοπλοι από τις θέσεις τους (φωτό παρακάτω).

Τουρκικές πηγές ανέφεραν πως η Μόσχα έχει ένα νέο οδικό χάρτη για την Ιντλίμπ που στόχο έχει την συντριβή των τζιχαντιστών και την μεταφορά τους στα τουρκικά σύνορα!

Η Αγκυρα όπως λένε προσπαθεί να κερδίσει χρόνο λέγοντας πως δεν θα μεταφέρει την βάση-παρατηρητήριο αλλά κάτι τέτοιο είναι ήδη ανέφικτο!

“Οτι και να λέει η Αγκυρα, ήδη προετοιμάζει την επόμενη κίνηση.

Οι τουρκικές δυνάμεις θα αποχωρήσουν.

Ηδη επιθεωρούν ένα νέο σημείο για την μεταφορά της βάση τους κοντά στο Hish στον αυτοκινητόδρομο Μ-5 ώστε να αποτραπεί επέλαση του συριακού Στρατού προς Maarat al-Numan.

Το νέο τουρκικό παρατηρητήριο θα τοποθετηθεί στο χωριό Maar Hattat 6 χλμ μακριά από Maarat al-Numan” ανέφερε συριακή πηγή.

Δείτε εδώ το βίντεο.

Πάντως η ρωσική Αεροπορία βομβαρδίζει ήδη το σημείο αυτό και τις τουρκόφωνες δυνάμεις της Αγκυρας

Ρώσος στρατηγός επικεφαλής επιχειρήσεων στην Συρία: “Είπαμε στους Τούρκους να κατεβάσουν τα όπλα….”

“Η ρωσική πλευρά και συγκεκριμένα ο Στρατηγός Alexei Bachin ενημέρωσε προσωπικά τους Τούρκους να μην τολμήσουν να κλιμακώσουν την κατάσταση με επίθεση προς τον συριακό Στρατό.

Τους είπαμε να μην πλησιάσουν το θέατρο επιχειρήσεων του συριακού Στρατού και της ρωσικής Αεροπορίας στην Ιντλίμπ.

Οι τουρκικές δυνάμεις πρέπει να μετακινηθούν πλέον από το σημείο και να κτεβάσουν τα όπλα” αποκάλυψε πριν λίγο ρωσικό ΜΜΕ…

Συριακές δυνάμεις φωτογραφίζουν το τουρκικό παρατηρητήριο και προκαλούν τους Τούρκους στρατιώτες… Μπαρούτι μυρίζει στην περιοχή…





Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.