Μετά από 16 χρόνια επιστρέψαμε ως οικονομία στο 2009! Hopeless country...

Υπόθεση Novartis: Συγκαλείται η Ολομέλεια των Εφετών

Υπόθεση Novartis: Συγκαλείται η Ολομέλεια των Εφετών

Συγκαλείται στις 12 Δεκεμβρίου η Ολομέλεια των Εφετών προκειμένου να επιλέξει εφέτες ανακριτές που θα αναλάβουν το σύνολο των ερευνών για την υπόθεση της Novartis (πολιτικούς, γιατρούς, στελέχη της εταιρεία και άλλους) μετά από το αίτημα που διατύπωσε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας.

Αν η Ολομέλεια των Εφετών κάνει δεκτό το αίτημα για ορισμό ανακριτών από το εφετείο, τότε η Εισαγγελία Διαφθοράς θα μείνει εκτός ερευνών και το σύνολο των δικογραφιών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή διάσπαρτες θα σταλούν στο εφετείο, που θα αναλάβει και τις έρευνες για κάθε πτυχή της υπόθεσης, που έχει προκαλέσει σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση, ενώ η Βουλή διερευνά τυχόν ευθύνες πρώην υπουργού για σκευωρία σε βάρος πολιτικών του αντιπάλων.

Με τον ορισμό εφέτη-ανακριτή η Τουλουπάκη παραδίδει τις δικογραφίες για Άδωνι-Αβραμόπουλο

Με τον ορισμό εφέτη ανακριτή η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, που ελέγχεται ήδη πειθαρχικά και ποινικά για τους χειρισμούς της σχετικά με την ενοχοποίηση πολιτικών προσώπων, θα παραδώσει τις δικογραφίες που έχει ακόμα ανοικτές για δύο πολιτικούς, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, όπως και τις δικογραφίες για στελέχη της Novartis αλλά και για γιατρούς.

Παράλληλα στο εφετείο θα ανατεθεί και η εκκρεμής υπόθεση που αφορά τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος διώκεται για δωροδοκία και με δική του πρωτοβουλία επέλεξε να κριθεί από τη δικαιοσύνη, αρνούμενος να αποδεχθεί τις ευχέρειες που του παρείχε η νομοθεσία ως πρώην υπουργός.

Επίσης στο εφετείο θα ανατεθούν οι έρευνες και για τον Κωνσταντίνο Φρουζή, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Novartis, που διώκεται ποινικά αλλά και για άλλους για τους οποίους έχει ασκηθεί δίωξη.

Η σύγκλιση της Ολομέλειας των εφετών γίνεται από τον προϊστάμενο του Εφετείου Κωνσταντίνο Σταμαδιάνο, μετά από αίτημα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειου Πλιώτα. Η κίνηση του Εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου για σύγκληση της Ολομέλειας στοχεύει στην επιτάχυνση των ερευνών προς κάθε κατεύθυνση και την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.