
«Όλα τα κριτήρια για να του χορηγηθεί και η οριστική άδεια λειτουργίας, μετά την προσαρμογή του στις παρατηρήσεις της αρμόδιας υπηρεσίας» , πληροί το Γηροκομείο στο Μαρούσι, το οποίο λειτουργούσε με προσωρινή άδεια και κατά τη διάρκεια ελέγχου -εξετάσεων για κορωνοϊό, που διενεργήθηκαν από κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής, διαπιστώθηκε η ύπαρξη 19 κρουσμάτων.
Αυτό τονίζει σ΄ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής, η οποία αφού επισημαίνει ότι τα κρούσματα «στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν ασυμπτωματικά», υπενθυμίζει ότι «από την 1η Μαρτίου του 2020, πριν ακόμη αποφασισθεί από κάθε κρατική αρχή η λήψη οποιουδήποτε μέτρου πρόληψης για την αντιμετώπιση του covid-19 και πριν εκδοθούν οι Π.Ν.Π., ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης είχε δώσει την εντολή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας να προχωρήσουν κατά απόλυτη προτεραιότητα στη λήψη κάθε κατάλληλου μέτρου πρόληψης, καθώς και στην αυστηρή τήρηση της νομιμότητας, όσον αφορά τη λειτουργία των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων που λειτουργούν σήμερα στην Αττική».
Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, από το συγκεκριμένο Γηροκομείο ήδη «είχαν κατατεθεί τα νέα σχέδια που είχαν ζητηθεί από τις υπηρεσίες μας και ο σχετικός φάκελος ήταν έτοιμος για τη χορήγηση της οριστικής άδειας, η οποία θα μπορούσε να χορηγηθεί και μέσα στον Αύγουστο, κάτι που δεν έγινε λόγω φόρτου εργασίας του προσωπικού των αρμόδιων αλλά και υποστελεχωμένων υπηρεσιών της Περιφέρειας, καθώς και των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνουμε λόγω της πανδημίας». Επίσης υπογραμμίζει ότι «κατά τη διάρκεια της αυτοψίας της επιτροπής, διαπιστώθηκε ότι στην εν λόγω Μονάδα» τηρούνταν «όλα τα πρωτόκολλα που αφορούσαν τα μέτρα προστασίας από τον covid-19 , σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Για την τήρηση των πρωτοκόλλων υπήρχε από τη Μονάδα διαρκής ενημέρωση των υπηρεσιών μας».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.