
«Καζάνι που βράζει» είναι το υπό κατάληψη σχολείο της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη, καθώς για δεύτερη ημέρα τα ΜΑΤ βρέθηκαν απέναντι στους γονείς.
Ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται έξω από το κτίριο του 10ου γυμνασίου Καλαμαριάς, στην περιοχή του Φοίνικα όπου, εδώ και ημέρες, πραγματοποιείται κατάληψη ενάντια στη μεταστέγαση που προωθείται από τη δημοτική αρχή.
Τα ΜΑΤ εμποδίζουν την είσοδο στο σχολείο στους καθηγητές, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει στάση εργασίας από τις 08.00 έως τις 11.00 το πρωί. Χθες προκλήθηκε ένταση όταν γονείς και μαθητές από το 8ο και το 9ο δημοτικό και το 10ο γυμνάσιο δεν επέτρεψαν να πλησιάσουν αστυνομικοί οι οποίοι ειδοποιήθηκαν για να σπάσουν την κατάληψη.
Η χθεσινή ένταση προκλήθηκε όταν γονείς και μαθητές από το 8ο και το 9ο Δημοτικό και το 10ο Γυμνάσιο δεν επέτρεψαν να πλησιάσουν αστυνομικοί οι οποίοι ειδοποιήθηκαν για να σπάσουν την κατάληψη.
Οι γονείς αντιδρούν στην μετεγκατάσταση, καθώς όπως καταγγέλλουν τα ανήλικα παιδιά τους θα πρέπει να διανύουν χιλιόμετρα καθημερινά για να φτάσουν στο σχολείο, διασχίζοντας κεντρικούς δρόμους.
Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι γονείς, στο δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς το σύνολο των παρατάξεων τάχθηκε στο να μην πραγματοποιηθεί η μετεγκατάσταση των μαθητών του γυμνασίου στο κτήριο του λυκείου.
Όπως ανέφερε η Δέσποινα Γκριτσάλη, πρόεδρός του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου δημοτικού σχολείου Καλαμαριάς, ο λόγος της διαμαρτυρίας είναι ότι τα παιδιά τους, αν προχωρήσει η μετεγκατάσταση θα αναγκάζονται κάθε πρωί να διανύουν μια απόσταση περίπου 1,5 χιλιομέτρου για να φτάσουν στο σχολείο στην Κρήνη, διασχίζοντας τέσσερις επικίνδυνους δρόμους υψηλής κυκλοφορίας.
Πηγή: grtimes.gr, thesstoday.gr
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.