Πόνος άπονος....

Φθιώτιδα: Επιχείρηση της ΕΜΑΚ για σκύλο που έπεσε σε γκρεμό (φώτο)

Φθιώτιδα: Επιχείρηση της ΕΜΑΚ για σκύλο που έπεσε σε γκρεμό (φώτο)

Τυχερός μέσα στην ατυχία του ήταν ο σκύλος που βλέπετε στις εικόνες, ο οποίος βρέθηκε στον γκρεμό αλλά σώθηκε μετά από επιχείρηση της 7ης ΕΜΑΚ.

Την Κυριακή, παγκόσμια ήμερα των ζώων, ο “Πάρης” όπως είναι το όνομά του, βρέθηκε ένα βήμα πριν από το θάνατο. Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι όταν ένα νεαρό ζευγάρι πήγε βόλτα το σκύλο του, στην περιοχή του Σκαμνού Λαμίας. Κάποια στιγμή το σκυλί που περπατούσε στην άκρη του δρόμου “έφυγε” στον γκρεμό.

Για καλή του τύχη στα 20 μέτρα είχε ένα μικρό “πλάτωμα” και η πτώση του σκύλου σταμάτησε εκεί, μετά υπήρχε το χάος.

Ο “Πάρης” άρχισε να καλεί σε βοήθεια αλλά η πρόσβαση στο σημείο ήταν αδύνατη. Έτσι κλήθηκε η ορειβατική ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ όπου έφτασε στο σημείο με τέσσερα άτομα και τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Η επιχείρηση ήταν πολύ δύσκολη αφού έπρεπε να πλησιάσουν και να πιάσουν το σκυλί, το οποίο ήταν τρομαγμένο και ανήσυχο, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Αν γινόταν το παραμικρό λάθος το σκυλάκι θα έπεφτε σε χαράδρα 500 μέτρων.

Τελικά χάρη στον επαγγελματισμό και την ψυχραιμία των ανδρών της ορειβατικής ομάδας της 7ης ΕΜΑΚ η επιχείρηση διάσωσης στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ο Πάρης χαρούμενος επέστρεψε στην οικογένειά του.

Πηγή: lamiareport

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.