
Η Σάμος μετράει ακόμα πληγές από τον σεισμό που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή, αποτέλεσμα του είναι να κριθούν προσωρινά ακατάλληλες οι 11 από τις 44 σχολικές μονάδες του νησιού.
Πρόκειται για προβλήματα στις σχολικές μονάδες στο Καρλόβασι, τη Χώρα, το Παλαιόκαστρο, το Άνω Βαθύ και το Πυθαγόρειο, και για «την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται» μίλησε σήμερα στο Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Μαρία Παπαδανιήλ. Όπως είπε «μόνο στον Δήμο Ανατολικής Σάμου, από τα 14 σχολεία, τα επτά αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα».
Στην κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσεων στο θέμα της στέγασης των μαθητών προχωρά το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου. Διερευνάται ήδη η μετεγκατάσταση των μαθητών στις πληγείσες σχολικές μονάδες σε άλλα κτίρια ή ακόμα και σε κοντέινερ. Εν τω μεταξύ με απόφαση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, τα σχολεία στο νησί θα παραμείνουν κλειστά και την ερχόμενη εβδομάδα.
Σάμος: Προβλήματα και στις εκκλησίες
Σύμφωνα με το μητροπολίτη Σάμου κ. Ευσέβιο:
Επίσης ζημιές υπέστησαν οι Μονές του Τιμίου Σταυρού και του προφήτη Ηλία αλλά και πολλά παρεκκλήσια.
«Κρίνεται επισφαλής η χρήση τους υπό το φόβο και ενός μεγάλου μετασεισμού που δύναται να επιφέρει μεγαλύτερες ζημιές ή ακόμα την πλήρη κατάρρευση και τον αφανισμό τους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης. Και κατέληξε: «Αναμένομεν τους ειδικούς ώστε όσο το δυνατόν γρηγορότερα να ξεκινήσει η άμεση αποκατάσταση και αναστύλωση τους. Υπολογίσουμε πολύ στην αγάπη των εν Ελλάδι και απανταχού της γης διαβιούντων Σαμίων αδελφών αλλά και στην ανδρεία του ευγενούς και ευσεβούς ακριτικού μας κλήρου και λαού».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.