Μάλλον στην Κίνα ήθελαν να αντιγράψουν τον «Κάκαλο», την «Μπουμπού» και τον «Πλαπούτα»...

Υπόθεση Μ.Λεμπιδάκη: Στην τελική ευθεία η δίκη του επιχειρηματία – Ξεκίνησαν οι απολογίες των κατηγορουμένων

Υπόθεση Μ.Λεμπιδάκη: Στην τελική ευθεία η δίκη του επιχειρηματία – Ξεκίνησαν οι απολογίες των κατηγορουμένων

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως βρίσκεται πλέον η εκδίκαση της υπόθεσης της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη στο Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

Στο εδώλιο κάθονται οι 12 κατηγορούμενοι που ήδη έχουν καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο από 11 έως 26 έτη, κατά περίπτωση.

To Σάββατο (21/11), ξεκίνησαν οι απολογίες των κατηγορουμένων ωστόσο εξαιτίας ωραρίου σταμάτησαν και αναμένεται να συνεχίσουν την ερχόμενη Δευτέρα.

Μετά το τέλος των απολογιών ο εισαγγελέας θα προχωρήσει στην πρότασή του.

Υπενθυμίζεται ότι η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε στις 4 Νοεμβρίου με την κατάθεση του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Για μία ακόμα φορά, ο Κρητικός επιχειρηματίας, αναφέρθηκε στο πώς τον σταμάτησαν και τον ακινητοποίησαν στον δρόμο αλλά και για την πολύμηνη παραμονή του σε διάφορα κρησφύγετα.

Μάλιστα, ο ίδιος επεσήμανε πως κατά τη διάρκεια της κράτησής του ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός και προστάτευε τον εαυτό του με το να μη ζητά να μαθαίνει πολλά πράγματα.

Για τους απαγωγείς του επανέλαβε όλα όσα είχα αναφέρει και στην κατάθεσή του στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Μίλησε με πολύ καλά λόγια σχεδόν για όλους καθώς επεσήμανε πως όλοι του συμπεριφέρονταν πάρα πολύ ευγενικά.

Στάθηκα μάλιστα σε τρία με τέσσερα άτομα τα οποία τον υποστήριζαν αρκετά και γι’ αυτούς είπε πως του στάθηκαν και τον βοήθησαν να μην παραμείνει υγιής τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

Τέλος, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, ζήτησε από το δικαστήριο να δείξει μεγάλη επιείκεια στους κατηγορούμενους που έχουν δείξει ειλικρινής μεταμέλεια.

Μάλιστα, όταν ο πρόεδρος της έδρας τον ρώτησε για ποιο λόγο μιλάει με τόσο όμορφα λόγια για τους απαγωγείς του εκείνος απάντησε πως όποιος δεν έχει γεννηθεί κακούργος έχει το συναίσθημα της συμπόνιας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.