Μάλλον στην Κίνα ήθελαν να αντιγράψουν τον «Κάκαλο», την «Μπουμπού» και τον «Πλαπούτα»...

Κορωνοϊός: ΕΔΕ για το πως προέκυψαν τα κρούσματα στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»

Κορωνοϊός: ΕΔΕ για το πως προέκυψαν τα κρούσματα στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»

Η Διοίκηση του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» παρήγγειλε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού, παρά τα αυστηρά μέτρα που είχαν ληφθεί.

Οπως επισημαίνει, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, ότι η ΕΔΕ κατά τον Υπαλληλικό Κώδικα δεν συνιστά άσκηση ή έναρξη, πολύ περισσότερο, πειθαρχικής δίωξης και δηλούται σαφώς ότι ουδείς εκ των εργαζομένων διώκεται για οτιδήποτε, όπως ψευδώς αναφέρεται στα δημοσιεύματα.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Αγιος Σάββας»

«Εν όψει χωροταξικής συρροής κρουσμάτων Covid-19 σε ασθενείς και προσωπικό του νοσοκομείου, τα οποία εντοπίστηκαν στη Β΄ Παθολογική Ογκολογική Κλινική, από τις 26/10/20 έως την 10/11/20, εκδηλώθηκαν αμέσως οι προβλεπόμενες ενέργειες ιχνηλασίας, απολύμανσης χώρων, θέσης ατόμων σε καραντίνα και ασφαλούς διακομιδής ασθενών, σύμφωνα με τα υφιστάμενα πρωτόκολλα.

Περαιτέρω, διενεργήθηκε μοριακός έλεγχος στο σύνολο του προσωπικού και τους νοσηλευόμενους, ενώ η Ομάδα Εργασίας και Επέμβασης της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του νοσοκομείου, γνωμοδότησε για την λήψη περαιτέρω μέτρων προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά της νόσου στο σύνολο του νοσοκομείου.

Η ταχύτατη και απολύτως εναρμονιζόμενη με τα ισχύοντα πρωτόκολλα παρέμβαση της Διοίκησης του νοσοκομείου, σε συνεργασία με το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, είχε ως αποτέλεσμα η νόσος να περιοριστεί σε μόλις 21 κρούσματα, εκ των οποίων 11 ασθενείς και 10 μέλη του προσωπικού.

Λόγω της ιδιαιτερότητας του νοσοκομείου και του εντοπισμού κρουσμάτων σε ανοσοκατασταλμένους ασθενείς, η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του νοσοκομείου επισήμανε ενδεχόμενες της λειτουργίας και των υπηρετούντων και έθεσε υπόψη τις παρατηρήσεις της στη Διοίκηση του νοσοκομείου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.