ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ισπανία: Βρέθηκε ο αποστολέας της ματωμένης επιστολής προς την Ρ.Μαρότο

Ισπανία: Βρέθηκε ο αποστολέας της ματωμένης επιστολής προς την Ρ.Μαρότο

Συναγερμός έχει σημάνει τα τελευταία 24ωρα στην Ισπανία, με αφορμή τις επιστολές με σφαίρες και αίμα που έλαβαν άνθρωποι της κυβέρνησης.

Τελεταυταίο «θύμα» των απειλών ήταν η υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού Ρέγιες Μαρότο, που έλαβε ένα ματωμένο μαχαίρι. Οι Αρχές εντόπισαν τον αποστολέα. Πρόκειται για έναν 43χρνο άνδρα, κάτοικο του Ελ Εσκοριάλ.

Η αστυνομία τον αναγνώρισε καθώς στον φάκελο είχε αναγράψει την πραγματική του διεύθυνση. Όμως ο συγκεκριμένος δράστης πάσχει από σοβαρή ψυχική ασθένεια- έχει διαγνωστεί με σχιζοφρένεια και έχει νοσηλευτεί αρκετές φορές σε ψυχιατρικά ιδρύματα- οπότε η αστυνομία τον κάλεσε για κατάθεση την ερχόμενη Τρίτη με την συνοδεία συγγενικού του προσώπου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο 43χρονος έστειλε έναν ακόμη φάκελο στην τουρκική πρεσβεία της Μαδρίτης που απευθύνεται στον Τούρκο πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν. Ο φάκελος βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας και ακόμα δεν έχει ανοιχτεί καθώς αναμένεται δικαστική εντολή.

Εντωμεταξύ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες για τους άλλους τρεις φακέλους με σφαίρες που εστάλησαν σε πολιτικούς και στην αστυνομία αλλά είναι δύσκολος ο εντοπισμός του αποστολέα καθώς δεν υπάρχουν δακτυλικά αποτελέσματα ούτε ίχνη DNA.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρώτος που έλαβε απειλητικό σημείωμα με σφαίρες και το δημοσιοποίησε ήταν ο Πάμπλο Ιγκλέσιας των Podemos.

Η πόλωση ενόψει των εκλογών εντείνεται με το ακροδεξιό Vox να μην καταδικάζει τα απειλητικά σημειώματα, και τα υπόλοιπα κόμματα να ακυρώνουν προεκλογικά ντιμπέιτ απαιτώντας τη μη συμμετοχή των ακροδεξιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.