ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

GBU-53/B StormBreaker: Φονικός συνδυασμός με το F-35

GBU-53/B StormBreaker: Φονικός συνδυασμός με το F-35

Η εναέρια πλατφόρμα από μόνη της δεν σημαίνει πολλά πράγματα, είναι σημαντική αλλά στην σημερινή εποχή αυτό που έχει σημασία είναι τα ηλεκτρονικά της και τα οπλικά συστήματα που την πλαισιώνουν.

Το F-35 σαν εναέρια πλατφόρμα σίγουρα έχει άριστα ηλεκτρονικά, τα οποία χρειάζονται να διαχειριστούν ότι καλύτερο μπορεί να κατασκευαστεί ως οπλικό σύστημα.

Η αμερικανική κατασκευάστρια εταιρεία Raytheon επιβεβαίωσε ότι αρχίζει να ενσωματώνει και να δοκιμάζει επίσημα τη βόμβα ολίσθησης τύπου GBU-53/B StormBreaker στο οπλοστάσιο του stealth μαχητικού αεροσκάφους πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς τύπου F-35 Joint Strike Fighter.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει πρόσφατο δελτίο τύπου της εταιρείας, η πρώτη δοκιμή της προηγμένης βόμβας τύπου StormBreaker από ένα μαχητικό αεροσκάφος F-35 πραγματοποιήθηκε στα τέλη του 2021 και οι αρμόδιοι επιτελείς ήθελαν να εξετάσουν την σύνδεση επικοινωνίας ανάμεσα στο όπλο και σε ένα τρίτο αεροσκάφος το οποίο πετούσε κοντά στην περιοχή.

Η βόμβα τύπου StormBreaker διαθέτει ένα επαναστατικό σύστημα ανίχνευσης στόχων τριών λειτουργιών (tri-mode seeker), καθώς χρησιμοποιεί:

απεικόνιση υπερύθρων

κύματα χιλιοστών

ημιενεργή καθοδήγηση λέιζερ ή GPS για να χτυπήσει στόχους.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, η νέα αυτή βόμβα επόμενης γενιάς δίνει την ευκαιρία και το πλεονέκτημα στους πιλότους των προηγμένων μαχητικών αεροσκαφών να πλήττουν αποτελεσματικά κινούμενους στόχους και να εκτελούν αποτελεσματικές και καταστροφικές αεροπορικές επιδρομές, σε ένα επιχειρησιακό πεδίο με αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εξάλλου, η κακοκαιρία είναι και η «έμπνευση» του όπλου νέας γενιάς για την ονομασία του. Οι καταιγίδες, οι έντονες βροχοπτώσεις και το σκοτάδι επιτρέπουν στις εχθρικές δυνάμεις να καλυφθούν και να διαφύγουν τον κίνδυνο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.