ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Sikorsky δοκιμάζει με επιτυχία νέο σύστημα ελέγχου πτήσεως για ελικόπτερα

Η Sikorsky δοκιμάζει με επιτυχία νέο σύστημα ελέγχου πτήσεως για ελικόπτερα

Η Sikorsky ο παλαιότερος και σημαντικότερος κατασκευαστής ελικοπτέρων στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση των πτητικών δοκιμών ενός ελικοπτέρου τύπου S-92 το οποίο έχει εφοδιαστεί με ένα νέο αυτόματο σύστημα ελέγχου πτήσεως (Automatic Flight Control System-AFCS), το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για τον περιορισμό του φόρτου εργασίας του πληρώματος θαλάμου διακυβέρνησης σε αποστολές έρευνας και διάσωσης (SAR)

Το νέο σύστημα ελέγχου πτήσεως της Sikorsky επιτρέπει την αυτόματη προσέγγιση του ελικοπτέρου σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο και κατόπιν την αιώρηση πάνω από αυτό χωρίς την επέμβαση των χειριστών στα χειριστήρια. Το σημείο αυτό μπορεί να καθοριστεί και να επιλεγεί από το πλήρωμα είτε μέσω του ραντάρ έρευνας, είτε να είναι κάποιο συγκεκριμένο σημείο αναφοράς-διέλευσης που έχει περαστεί στο σύστημα FMS (Flight Management System), είτε νa επιλεγεί μέσα από την εικόνα ενός συστήματος FLIR, αλλά και από ψηφιακό χάρτη. Το νέο σύστημα θα επιτρέψει την διεξαγωγή αποστολών έρευνας και διάσωσης κατά την νύχτα υπό συνθήκες IFR και παγοποίησης χωρίς περιορισμούς. Δοκιμάστηκε δε για πρώτη φορά στην ειδικά διαμορφωμένη έκδοση έρευνας και διάσωσης μάχης (Combat SAR) του S-92 (ονομάζεται ΗΗ-92) στο πλαίσιο του διαγωνισμού CSAR-X της USAF.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η λειτουργική διαμόρφωση SAR του νέου συστήματος αναπτύχθηκε από κοινού από τις Sikorsky και Rockwell Collins και αναμένεται να πιστοποιηθεί από την ευρωπαϊκή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (EASA) μέχρι το τέλος του 2006. Η αντίστοιχη πιστοποίηση από την FAA, αναμένεται να εκδοθεί μέσα στο 2007.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.