ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αναβάθμιση επιχειρησιακών δυνατοτήτων για τα αρχικά Eurofighter παραγωγής

Αναβάθμιση επιχειρησιακών δυνατοτήτων για τα αρχικά Eurofighter παραγωγής

Τα 115 πρώτα μαχητικά Eurofighter-Typhoon διαμόρφωσης Tranche 1, θα δεχθούν αναβάθμιση του λογισμικού λειτουργίας των συστημάτων τους, προκειμένου να αποκτήσουν πλήρεις επιχειρησιακές ικανότητες (Final Operational Capability-FOC).

Συγκεκριμένα, τα αεροσκάφη των παρτίδων παραγωγής (Block) 1, 2 και 2Β θα αναβαθμιστούν στο επίπεδο των αεροσκαφών του Block 5, τα οποία έχουν πλήρεις επιχειρησιακές δυνατότητες σε ρόλους αέρος-αέρος και σε ότι αφορά ρόλους αέρος-εδάφους μπορούν αν αξιοποιήσουν βόμβες λέιζερ. Το πρώτο αεροσκάφος που θα αναβαθμιστεί σε επίπεδο Block 5 είναι το μονοθέσιο BS021 της RAF και το δεύτερο θα είναι το γερμανικό GS019, επίσης μονοθέσιο. Και τα δύο αυτά αεροσκάφη ανήκουν στο Block 2Β που είναι και το πλησιέστερο στο Block 5 με τις πλήρεις επιχειρησιακές δυνατότητες αέρος-αέρος και την ικανότητα μεταφοράς βομβών λέιζερ. Σε πρώτη φάση θα αναβαθμιστούν τα αεροσκάφη του Block 2B, ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν όσα ανήκουν στο Block 2 και τέλος αυτά του Block 1 που είναι στο σύνολό τους διθέσια. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν παραδοθεί 105 συνολικά Eurofighter-Typhoon στις αεροπορικές δυνάμεις των τεσσάρων χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανάπτυξης και παραγωγής του. Το πρόγραμμα αναβάθμισης του συνόλου των Eurofighter-Typhoon, Tranche 1 θα ολοκληρωθεί βάσει χρονοδιαγράμματος στις αρχές του 2012.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.