Συνετρίβη ελικόπτερο στρατού στο Αφγανιστάν- 25 νεκροί

Συνετρίβη ελικόπτερο στρατού στο Αφγανιστάν- 25 νεκροί

Συνετρίβη σήμερα ελικόπτερο του αφγανικού στρατού στο δυτικό τμήμα της χώρας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 25 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων και ένας ανώτερος αξιωματικός του στρατού και ο επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου της επαρχίας Φάραχ, που βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στους Ταλιμπάν.

Μέλη των Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν το ελικόπτερο, το οποίο κατέπεσε στην περιοχή Άναρ Ντάρα της επαρχίας Φάραχ.

Ωστόσο ο Νάσιρ Μέρι, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας, δήλωσε ότι η συντριβή οφείλεται στη χαμηλή ορατότητα εξαιτίας «των κακών καιρικών συνθηκών».

Το ελικόπτερο κατευθυνόταν προς τη γειτονική επαρχία Χεράτ, όταν προσέκρουσε στην κορυφή ενός βουνού εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, υποστήριξε και ο Νταντουλάχ Κάνεχ μέλος του περιφερειακού συμβουλίου της Φάραχ.

Μεταξύ των επιβατών ήταν ο Νεματουλάχ Χαλίλι, αναπληρωτής διοικητής του στρατού για τη δυτικό Αφγανιστάν, και ο Φάριντ Μπαχταουάρ, επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου της Φάραχ. Τα υπόλοιπα θύματα, εκτός του πληρώματος, ήταν στρατιώτες και μέλη του περιφερειακού συμβουλίου της επαρχίας, σύμφωνα με τον Μέρι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μπαχταουάρ ήταν γνωστός για τη μάχη του κατά των Ταλιμπάν στη διάρκεια της επίθεση των ανταρτών στην πόλη Φάραχ, την οποία περικύκλωσαν τον Μάιο και απείλησαν να την καταλάβουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.