Επίσημη ρωσική πρόταση στην Τουρκία: Σας προσφέρουμε μαχητικά Su-35S!

Επίσημη ρωσική πρόταση στην Τουρκία: Σας προσφέρουμε μαχητικά Su-35S!

Την ετοιμότητα της Ρωσίας να εξετάσει την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών Su-35 στην Τουρκία, εξέφρασε ο επικεφαλής της αμυντικής βιομηχανίας Rostec.

Ο επικεφαλής του ρωσικού κρατικού αμυντικού φορέα Rostec, Σεργκέι Κεμεζόφ, δήλωσε την Πέμπτη ότι η Μόσχα μπορεί να συνάψει συμφωνία με την Άγκυρα για την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών Su-35.

«Εάν οι Τούρκοι συνάδελφοί μας εκφράσουν την επιθυμία, είμαστε έτοιμοι να επεξεργαστούμε τις παραδόσεις μαχητικών αεροσκαφών Su-35», δήλωσε ο Κεμεζόφ.

Η ανακοίνωση έρχεται αφότου οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι η απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-400 «καθιστούν αδύνατη τη συνεχιζόμενη ανάμειξή της με τα F-35».

Στο παρελθόν, ο επικεφαλής της Rostec είχε δηλώσει ότι η Ρωσία θα μπορούσε να πουλήσει στην Τουρκία εξελιγμένα μαχητικά Su-57 εάν η Άγκυρα τερματίσει τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα των F-35.

Ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονα, Ντμίτρι Ντρόντενκο, δήλωνε παλιότερα στο Sputnik ότι το Su-35 «μπορεί να δει το F-35», που είναι μεταξύ των πιο προηγμένων αμερικανικών μαχητικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ρωσικό αεροσκάφος διαθέτει προηγμένο σύστημα ραντάρ παθητικής ηλεκτρονικής σάρωσης και μια ισχυρή σουίτα ηλεκτρονικών συστημάτων που μπορεί να εντοπίσει έως και 30 στόχους ταυτόχρονα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.