Στην ΕΑΒ το πρώτο F-16 Adv. που θα αναβαθμιστεί στο επίπεδο block 70

Στην ΕΑΒ το πρώτο F-16 Adv. που θα αναβαθμιστεί στο επίπεδο block 70

Στο υπόστεγο της ΕΑΒ βρίσκεται το μαχητικό F-16 Adv. το οποίο φέρει τον αριθμό σειράς «005» προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως το πρωτότυπο για την εφαρμογή του προγράμματος αναβάθμισης των 84 συνολικά μαχητικών της ΠΑ.

Πριν την έναρξη του προγράμματος προσωπικό της ΠΑ θα εκτελέσει τις εργασίες ελέγχου και προετοιμασίας οι οποίες θα διαρκέσουν περί τη μια εβδομάδα.

Το αεροσκάφος αυτό, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης θα πάει στις ΗΠΑ όπου θα γίνουν οι απαραίτητες πιστοποιήσεις. Όταν αυτές ολοκληρωθούν, τότε θα ξεκινήσει η εφαρμογή του προγράμματος και στα υπόλοιπα 83 μαχητικά.

Η ΠΑ ελπίζει στην παράδοση 12 αεροσκαφών το χρόνο και εδώ αρχίζει το μεγάλο «θρίλερ» εάν δηλαδή γίνει κατορθωτό να διασφαλιστούν αυτοί οι ρυθμοί από την ΕΑΒ.

Η ολοκλήρωση του προγράμματος και των 84 μαχητικών F-16 αναμένεται το μακρινό 2027 με 2028, αλλά σε αυτό το χρονικό διάστημα που θα έχει μεσολαβήσει θα έχουν συμβεί κοσμοϊστορικές αλλαγές και εξελίξεις τεκτονικού τύπου στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και δυστυχώς ενδεχομένως επιζήμιες για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Η Ελλάδα και η ΠΑ θα χρειαστούν επειγόντως ένα ενδιάμεσο μαχητικό, μέχρι την έλευση των F-35, μια προμήθεια βέβαια που κανείς και τίποτα δεν εγγυάται πότε και εάν φυσικά γίνει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν η ΠΑ επαναπαυθεί σε ένα πρόγραμμα αναβάθμισης σε βάθος δεκαετίας και στην μελλοντική και αδιόρατη προμήθεια μιας «ντουζίνας» F-35, που θα περάσει από «σαράντα κύματα» τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, τότε τα πράγματα δεν θα είναι τόσο εύκολα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.