ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Όλα έτοιμα για την αποστολή των Patriot στη Σ.Αραβία ενώ οι Τούρκοι ετοιμάζονται για γεωτρήσεις

Όλα έτοιμα για την αποστολή των Patriot στη Σ.Αραβία ενώ οι Τούρκοι ετοιμάζονται για γεωτρήσεις

«Κλείδωσε» όπως φαίνεται η αποστολή μίας συστοιχίας Patriot στην Σαουδική Αραβία, την ώρα που οι Τούρκοι ετοιμάζονται για γεωτρήσεις την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση, η οποία θα προβλέπει την αποστολή μίας συστοιχίας ελληνικών Patriot στην Σαουδική Αραβία, με αντάλλαγμα την αναβάθμισή της. Μάλιστα οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως θα σταλούν και άντρες της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ριάντ για την λειτουργία τους, οι οποία θα είναι τουλάχιστον 40(!)

Μυστήριοι παραμένουν πάντως οι λόγοι του συγκεκριμένου deal.

Για ποιο λόγο η Σαουδική Αραβία, η οποία έκλεισε αγορά όπλων 350 δισ. δολαρίων(!) από τις ΗΠΑ, εκ των οποίων τα 110 θα είναι άμεσες αγορές, έχει ανάγκη τον «δανεισμό» μίας συστοιχίας Patriot από την Ελλάδα. Δηλαδή μέσα στην αγορά 350 δισ. δολάρια δεν έχουν βάλει ούτε μία συστοιχία Patriot; ή δεν μπορούσαν να τα κάνουν… 353 δισ. και να βάλουν 3-4 νέες συστοιχίες;

Ως «αντάλλαγμα» η Σαουδική Αραβία στέλνει στη Σούδα αεροπλάνα F-15 για κοινές εκπαιδευτικές ασκήσεις με την Πολεμική Αεροπορία, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν κοντά στα Θεοφάνεια και τα τελευταία 24ωρα έχουν γίνει οι επαφές των επιτελών των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.