ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ολλανδός πρωθυπουργός: «Ετοιμάζουμε 18 αεροσκάφη F-16 για μεταφορά στην Ουκρανία»

Η Ολλανδία έχει στη διάθεσή της 42 αεροσκάφη, τα οποία σταδιακά αντικαθίστανται από πιο σύγχρονα F-35

Ολλανδός πρωθυπουργός: «Ετοιμάζουμε 18 αεροσκάφη F-16 για μεταφορά στην Ουκρανία»

Η Ολλανδία αποφάσισε να προετοιμάσει 18 μαχητικά αεροσκάφη F-16 για τη μεταφορά τους στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε.

«Ενημέρωσα επίσης τον πρόεδρο Ζελένσκι για την απόφαση της κυβέρνησής μας», δήλωσε στο X (πρώην Twitter), μετά από τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Ουκρανό πρόεδρο Βλαντίμιρ Ζελένσκι.

«Η παράδοση των F-16 είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία των συμφωνιών που έχουν συναφθεί για τη στρατιωτική στήριξη της Ουκρανίας. Εκτός από την άδεια εξαγωγής, πρέπει επίσης να πληρούνται ακόμη ορισμένα άλλα κριτήρια για να πραγματοποιηθεί η παράδοση, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων για το προσωπικό και τις υποδομές».

«Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει την αμείωτη δέσμευση της Ολλανδίας να παράσχει στην Ουκρανία την υποστήριξη που χρειάζεται», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον Ρούτε, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών αναφέρθηκε επίσης η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να ξεκινήσει ενταξιακές συνομιλίες με την Ουκρανία.

«Η Ολλανδία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ουκρανία καθώς συνεχίζει να εργάζεται για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η διαδικασία ένταξης», δήλωσε.

Επίσης, η Ολλανδία θα καταβάλει «κάθε δυνατή προσπάθεια» για να διασφαλίσει ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα μπορέσει να καταλήξει σε απόφαση όταν θα συνέλθει εκ νέου τον Φεβρουάριο του 2024 για να συζητήσει την οικονομική στήριξη προς την Ουκρανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ολλανδία, η Δανία και πολλές άλλες δυτικές χώρες είναι τώρα απασχολημένες με τη βοήθεια στην εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων πριν από την προγραμματισμένη μεταφορά ενός συγκεκριμένου αριθμού μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία. Η Ολλανδία έχει στη διάθεσή της 42 αεροσκάφη, τα οποία σταδιακά αντικαθίστανται από πιο σύγχρονα F-35.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.