ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν ελέγχουν το 50% των περιφερειών αλλά καμιά μεγάλη πόλη

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν ελέγχουν το 50% των περιφερειών αλλά καμιά μεγάλη πόλη

Οι Ταλιμπάν κατέχουν πλέον πάνω από το μισό του συνόλου των περίπου 420 περιφερειακών κέντρων στο Αφγανιστάν, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού των ΗΠΑ.

Οι Ταλιμπάν «φαίνεται ότι έχουν ένα στρατηγικό πλεονέκτημα» σήμερα στο Αφγανιστάν, τόνισε ο Αμερικανός στρατηγός Μαρκ Μάιλι, τονίζοντας ωστόσο ότι η επικράτηση των ανταρτών δεν είναι καθόλου σίγουρη.

Οι Ταλιμπάν ελέγχουν «περίπου το ήμισυ» του συνόλου των περιφερειών (περισσότερες από 200 από τις 419 ), αλλά καμία από τις μεγάλες πόλεις της χώρας και οι δυνάμεις του αφγανικού στρατού έχουν συγκεντρωθεί σε μεγάλες πόλεις για να προστατεύσουν τον πληθυσμό, δήλωσε ο στρατηγός Μάιλι σε συνέντευξη Τύπου.

«Μια αυτόματη στρατιωτική νίκη των Ταλιμπάν δεν είναι προεξοφλημένη», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στα τέλη του περασμένου μήνα, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού των ΗΠΑ είχε τονίσει ότι οι Ταλιμπάν ήλεγχαν 81 από τα 419 περιφερειακά κέντρα στο Αφγανιστάν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.