ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ιαπωνίας: Κλήθηκε ο Ρώσος πρέσβης στο ΥΠΕΞ

Ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ιαπωνίας: Κλήθηκε ο Ρώσος πρέσβης στο ΥΠΕΞ

Ένταση έχει ξεσπάσει μεταξύ Ρωσίας και Ιαπωνίας με αφορμή την επίσκεψη του Ρώσου πρωθυπουργού στη νήσο Ιτουρούπ, των Κουρίλων νήσων, με τον Ρώσο πρέσβη στην Ιαπωνία να καλείται στο υπουργείο Εξωτερικών για εξηγήσεις ενώ πιθανό είναι να επιδώσει και διάβημα διαμαρτυρίας.

«Η επίσκεψη του Ρώσου πρωθυπουργού στο Ιτουρούπ δεν συμπίπτει με τη στάση της χώρας μας σχετικά με τα Βόρεια Εδάφη και είναι εξαιρετικά λυπηρό. Στο εγγύς μέλλον, θα επιδοθεί διαμαρτυρία στη Ρωσία» σημείωσε, νωρίτερα, ο επικεφαλής του γιαπωνέζικου κοινοβουλίου.

Η Ιαπωνία έχει αξιώσεις στις νήσους Ιτουρού, Κουνασίρ, Σικοτάν και Χαμπομάι, που ανήκουν στις ρωσικές Κουρίλες. Η Ρωσία, από την πλευρά της, επιμένει πως αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της χώρας.

Σημειώνεται πως οι νήσοι έγιναν μέλος της ΕΣΣΔ μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν, έφτασε σήμερα στην περιοχή και προανήγγειλε μέτρα για την ανάπτυξη της οικονομίας.

«Τις προάλλες, συζητήσαμε με τον Ρώσο Πρόεδρο τα ακριβή μέτρα που μπορούν να ληφθούν εδώ, στις Κουρίλες, ώστε να ενισχυθούν οι επενδύσεις, η οικονομική δραστηριότητα. Και αυτή η δέσμη μέτρων δεν θα έχει προηγούμενο. Τώρα, θα συσκεφτώ με τον Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς (Πούτιν)» είπε ο Μισούστιν κατά τη διάρκεια συνάντηση που είχε στην περιοχή με εκπροσώπους αλιευτικών επιχειρήσεων.

Εξήγησε πως είναι υπό συζήτηση η πιθανότητα της τελωνειακής απελευθέρωσης, ενώ πιθανές είναι και οι φορολογικές απαλλαγές και τα χαμηλότερα ποσοστά ασφάλισης.

«Κατά την επιστροφή μου, θα συζητήσουμε, σκεφτούμε σίγουρα επ’ αυτού και θα υποβάλουμε τις προτάσεις μας στον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Και θα ληφθεί η κατάλληλη απόφαση. Νομίζω ότι θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα για όλους όσοι εργάζονται εδώ και όσους θα ήθελαν να εργαστούν, συμπεριλαμβανομένων επενδυτών από τη Δύση και συνεργατών μας από άλλες χώρες» συμπλήρωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=XvF_sva-m9o&feature=emb_title&ab_channel=PronewsTV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.