ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στο πλευρό της Ρωσίας η Κίνα – Κάνει λόγο για Ψυχροπολεμική πολιτική από τις ΗΠΑ

Ισχυρό σύμμαχο στο «πρόσωπο» της Κίνας βρήκε η Ρωσία

Στο πλευρό της Ρωσίας η Κίνα – Κάνει λόγο για Ψυχροπολεμική πολιτική από τις ΗΠΑ

Υπέρ των ρωσικών θέσεων τάχθηκε η Κίνα, με τον Υπουργό Εξωτερικών να αναφέρει στον αμερικάνο ομόλογό του ότι οι ανησυχίες της Μόσχας «δεν μπορούν να παρακαμφθούν».

Ο Κινέζος ΥΠΕΞ Wang Yi σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Άντονι Μπλίνκεν, του εξέφρασε τη θέση της χώρας του σχετικά με το πώς θα αποκλιμακωθεί η ουκρανική κρίση, κάνοντας μάλιστα αναφορά σε… ψυχροπολεμικές τακτικές από την πλευρά των ΗΠΑ:

«Βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα και όλοι πρέπει να εγκαταλείψουν εντελώς τη νοοτροπία του Ψυχρού Πολέμου και να εστιάσουν στο πώς θα δημιουργηθεί ένας ισορροπημένος, αποτελεσματικός και βιώσιμος μηχανισμός ασφαλείας για την Ευρώπης», τόνισε, προσθέτοντας ότι «οι λογικές ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλειά της πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψιν».

Εν μέσω ουκρανικής κρίσης, ο Λαβρόφ σπεύδει στην Κίνα για να προετοιμάσει τη συνάντηση Πούτιν-Σι Τζινπίνγκ
«Η ασφάλεια μιας χώρας δεν μπορεί να διασφαλιστεί με το να διακυβεύεται η ασφάλεια μιας άλλης».

Η Κίνα έχει εκφράσει ήδη από τον Δεκέμβριο την «πλήρη υποστήριξη» στις ρωσικές θέσεις περί των εγγυήσεων ασφαλείας από το ΝΑΤΟ που ζητάει η Μόσχα.

Στις αρχές Φεβρουαρίου επίκειται συνάντηση μεταξύ του Βλαντιμίρ Πούτιν και του κινέζου πρόεδρου Σι Τζινπίνγκ, ενώ για αυτόν τον λόγο ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, θα ταξιδέψει στο Πεκίνο στις 3 Φεβρουαρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας μεταξύ της Κίνας και της Ρωσίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.