Τα φιλορωσικά αισθήματα των Ελλήνων ομογενών η αιτία της δολοφονίας των δύο ελληνικής καταγωγής θυμάτων (βίντεο)

Δείτε βίντεο-ντοκουμέντο από το σημείο της δολοφονίας

Τα φιλορωσικά αισθήματα των Ελλήνων ομογενών η αιτία της δολοφονίας των δύο ελληνικής καταγωγής θυμάτων (βίντεο)

Τα φιλορωσικά αισθήματα των Ελλήνων ομογενών της Ουκρανίας είναι η αιτία της δολοφονίας των δύο ελληνικής καταγωγής θυμάτων στο χωριό Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η δολοφονία έλαβε χώρα σε καφετέρια της περιοχής το απόγευμα της Κυριακής, με τους Ουκρανούς στρατιώτες να ανοίγουν πυρ κατά των Ελλήνων ομογενών.

Οι Έλληνες ομογενείς της περιοχής τάσσονται υπέρ των ρωσικών θέσεων απέναντι στο Κίεβο, κάτι που σύμφωνα με τις πληροφορίες ήταν και η αιτία που ξέσπασε άγριος καυγάς.

Δηλαδή υπερασπίστηκαν την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία και στήριξαν την επανάσταση στην νότιο ανατολική Ουκρανία που οδήγησε στην ανεξαρτητοποίηση του Λουγκάνσκ και το Ντόνετσκ.

Γι’ αυτό και οι Ουκρανοί επιθυμούν την εξόντωσή τους.

Επίσης, να σημειωθεί ότι στάθηκαν απέναντι στην απόφαση του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης για αναγνώριση του αυτοκέφαλου της ουκρανικής Εκκλησίας τασσόμενη υπέρ των θέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ουκρανοί επιτίθενται κατά Ελλήνων ομογενών με δολοφονικά αποτελέσματα καθώς το 2014 πραγματοποίησαν επίθεση με ρουκέτα στο χωριό Σαρτανά στη Μαριούπολη, την ώρα που πραγματοποιούνταν κηδεία με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 7 Έλληνες και να τραυματιστούν άλλοι 17.

Να σημειώσουμε επίσης ότι στην περιοχή της δολοφονίας δρουν νεοναζιστικές ομάδες όπως το «Τάγμα του Αζόφ», το Ένοπλο τμήμα του «Δεξιού Τομέα», οι οπαδοί του Ουκρανού ναζιστή ηγέτη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Στεπάν Μπαντέρα κτλ.

Δείτε βίντεο-ντοκουμέντο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.