ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Υψώνει «ασπίδα» η Ρωσία: «Στέλνουμε τανκς στο Ντονμπάς για να αποτραπεί το μακελειό από τους νεοναζιστές του Κιέβου»

Με εντολή Β.Πούτιν τα ρωσικά τεθωρακισμένα κατέκλυσαν το Ντονμπάς

Υψώνει «ασπίδα» η Ρωσία: «Στέλνουμε τανκς στο Ντονμπάς για να αποτραπεί το μακελειό από τους νεοναζιστές του Κιέβου»

Ο Βασίλι Νεμπένζια, μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, ξεκαθάρισε ότι η Μόσχα δεν θα επιστρέψει να γίνει ένα νέο μακελειό στο Ντονιέτσκ και στο Λουγκάνσκ, ενώ τόνισε ότι για τη Ρωσία δεν αλλάζει η σύνθεση των μερών στις Συμφωνίες του Μινσκ για τη διευθέτηση και την υποχρέωση της Ουκρανίας να τις εκπληρώσει.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν υπέγραψε διάταγμα με το οποίο στέλνει δυνάμεις στις αναγνωρισθείσες δημοκρατίες του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, μετέδωσε πρώτο χθες το pronews.gr.

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις σε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Βασίλι Νεμπένζια ανέφερε: «Το Κίεβο εξακολουθεί να είναι υποχρεωμένο να τις εκπληρώσει. Είμαστε ακόμα ανοιχτοί σε μια διπλωματική λύση, αλλά δεν σκοπεύουμε πλέον να επιτρέψουμε μια νέα αιματηρή σφαγή στο Ντονμπάς».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι «πολλοί συνάδελφοι θέλουν να καταδείξουν ότι οι Συμφωνίες του Μινσκ είναι νεκρές, αλλά δεν είναι έτσι».

Ο Βασίλι Νεμπένζια υπενθύμισε, επίσης, ότι τη στιγμή της σύναψης των Συμφωνιών του Μινσκ, οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Λουγκάνσκ και του Ντονιέτσκ είχαν ήδη κηρύξει την ανεξαρτησία τους.

Χαρακτηριστικά, ο Ρώσος διπλωμάτης τόνισε: «Το γεγονός ότι η Ρωσία τις αναγνώρισε σήμερα δεν αλλάζει τη σύνθεση των μερών των Συμφωνιών του Μινσκ, αφού η Ρωσία δεν είναι ένα από αυτά. […] Το έχουμε δηλώσει επανειλημμένα και, ως εκ τούτου, τίποτα δεν έχει αλλάξει ως προς αυτό. Ένα άλλο πράγμα είναι ότι οι Συμφωνίες του Μινσκ, τμήμα των διατάξεων των οποίων επρόκειτο να εφαρμοστούν ήδη το 2015, υπονομεύονται από καιρό ανοιχτά από την Ουκρανία υπό την αιγίδα των δυτικών συναδέλφων μας».

Εν συνεχεία, ο Βασίλι Νεμπένζια πρόσθεσε πως η Δύση προμηθεύει ξεδιάντροπα την Ουκρανία με όπλα και εκπαιδευτές, λέγοντας: «Εδώ και αρκετές εβδομάδες, πυροδοτώντας τον αβάσιμο πανικό γύρω από την υποτιθέμενη επικείμενη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι συνάδελφοί μας από τη Δύση προμήθευσαν ξεδιάντροπα τη χώρα με όπλα, έστειλαν εκπαιδευτές εκεί, ωθώντας μάλιστα τους Ουκρανούς, οι οποίοι είχαν στείλει ένα στρατιωτικό απόσπασμα 120.000 ατόμων στη γραμμή επαφής, σε ένοπλες προκλήσεις κατά του Ντονμπάς. […] Η φούσκα που έγινε με αυτόν τον τρόπο από τις κοινές προσπάθειες Δύσης και Ουκρανίας, δεν μπορούσε να μην σκάσει. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η ένταση του ουκρανικού βομβαρδισμού κατοικημένων περιοχών του των Λαϊκών Δημοκρατιών του Λουγκάνσκ και του Ντονιέτσκ αυξήθηκε απότομα».

Από την πλευρά του, ο Βασίλι Νεμπένζια κάλεσε τους συναδέλφους του στο Συμβούλιο Ασφαλείας να επικεντρωθούν στο πώς να αποφύγουν έναν πόλεμο στην Ουκρανία και πώς να αναγκάσουν το Κίεβο να σταματήσει να βομβαρδίζει το Ντονμπάς.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος πρέσβης στον ΟΗΕ υποστήριξε: «Ακούσαμε τώρα μια σειρά από πολύ συναισθηματικές δηλώσεις, κατηγορηματικές εκτιμήσεις και μακροπρόθεσμα συμπεράσματα σε σχέση με τη σημερινή (21/02) υπογραφή από τον Πρόεδρο της Ρωσίας διαταγμάτων για την αναγνώριση των Λαϊκής Δημοκρατίας του Λούγκανσκ και του Ντόνετσκ. Θα αφήσω τις άμεσες επιθέσεις εναντίον μας χωρίς αντίδραση, τώρα είναι σημαντικό να επικεντρωθούμε στο πώς να αποφύγουμε τον πόλεμο και να αναγκάσουμε την Ουκρανία να σταματήσει τους βομβαρδισμούς και τις προκλήσεις εναντίον του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ».

Ως προς τη στάση του Κιέβου, ο Βασίλι Νεμπένζια τόνισε πως, υπό τον Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επέστρεψε στη μαχητική ρητορική και έκανε τα πάντα για να καταστρέψει τις Συμφωνίες του Μινσκ.

Μεταξύ άλλων, ο Ρώσος διπλωμάτης είπε: «Ιδιαίτερα πολλές ελπίδες συνδέθηκαν με την εκλογή το 2019 του νέου προέδρου της Ουκρανίας, ο οποίος υποσχέθηκε να εγκαθιδρύσει επιτέλους την ειρήνη στο Ντονμπάς. Ωστόσο, όσοι υπολόγιζαν στην ειρηνική στάση των ουκρανικών Αρχών, δυστυχώς, έκαναν λάθος. Το Κίεβο όχι μόνο επέστρεψε γρήγορα στη μαχητική ρητορική και συνέχισε τους βομβαρδισμούς αμάχων, αλλά έκανε τα πάντα για να σαμποτάρει και τελικά να καταστρέψει τις Συμφωνίες του Μινσκ».

Λίγη ώρα νωρίτερα ο πρόεδρος Β.Πούτιν είχε υπογράψει διάταγμα με το οποίο στέλνει δυνάμεις στις αναγνωρισθείσες δημοκρατίες του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ προκειμένου να διασφαλιστεί η ειρήνη.

Οι πολίτες των νεοσύστατων δημοκρατιών υποδέχονται με ανακούφιση τον ρωσικό Στρατό, καθώς θεωρούν ότι «αποτελεί εγγύηση ειρήνευσης».

Σύμφωνα με τον ρωσικό Στρατό, οι ρωσικές δυνάμεις θα εκτελέσουν «αποκλειστικά καθήκοντα ειρηνευτικής φύσεως».

Στοιχεία της 90ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας αναπτύχθηκαν στο εσωτερικό των δημοκρατιών, μετά από την σχετική υπογραφή συμφωνίας της Μόσχας με τους ηγέτες των δημοκρατιών.

Άρματα μάχης Τ-72Β3, αλλά και Τ-80Κ από την 4η Μεραρχία Kantemirovskaya έχουν εισέλθει στο έδαφός τους και αναπτύσσονται στα σύνορα με την Ουκρανία, μετά από σχετικό αίτημα των ηγεσιών των δύο κρατών τα οποία αναγνωρίστηκαν επίσημα ως ανεξάρτητα από την Ρωσία με σχετικό διάγγελμα του προέδρου Β.Πούτιν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.