Ρωσικές τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες κατέκλυσαν Λουγκάνσκ και Ντονιέτσκ ως «ειρηνευτική δύναμη»

Κατόπιν αιτήματος των ηγεσιών των νεοσύστατων δημοκρατιών προς την Μόσχα

Ρωσικές τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες κατέκλυσαν Λουγκάνσκ και Ντονιέτσκ ως «ειρηνευτική δύναμη»

Ο ρωσικός Στρατός προκειμένου να πετύχει την ειρήνευση στις αναγνωρισθείσες δημοκρατίες του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ και να αντιμετωπίσει την ουκρανική απειλή και υλοποιώντας σχετική εντολή του Β.Πούτιν ξεκίνησε να αναπτύσσεται στα εδάφη τους πριν λίγο.

Οι πολίτες των νεοσύστατων δημοκρατιών υποδέχονται με ανακούφιση τον ρωσικό Στρατό, καθώς θεωρούν ότι «αποτελεί εγγύηση ειρήνευσης».

Σύμφωνα με τον ρωσικό Στρατό, οι ρωσικές δυνάμεις θα εκτελέσουν «αποκλειστικά καθήκοντα ειρηνευτικής φύσεως».

Στοιχεία της 90ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας αναπτύχθηκαν στο εσωτερικό των δημοκρατιών, μετά από την σχετική υπογραφή συμφωνίας της Μόσχας με τους ηγέτες των δημοκρατιών.

Άρματα μάχης Τ-72Β3, αλλά και Τ-80Κ από την 4η Μεραρχία Kantemirovskaya έχουν εισέλθει στο έδαφός τους και αναπτύσσονται στα σύνορα με την Ουκρανία, μετά από σχετικό αίτημα των ηγεσιών των δύο κρατών τα οποία αναγνωρίστηκαν επίσημα ως ανεξάρτητα από την Ρωσία με σχετικό διάγγελμα του προέδρου Β.Πούτιν πριν από τρεις ώρες.

Το Ντόνιετσκ, σήμερα έμεινε χωρίς νερό λόγω του βομβαρδισμού και της απενεργοποίησης του σταθμού φιλτραρίσματος, ενώ εκρήξεις ακούγονται από τα βορειοανατολικά της πόλης από βόμβες που τοποθετούσαν Ουκρανών σαμποτέρ που έχουν διεισδύσει στην δημοκρατία

Έκρηξη είχαμε και στο κεντρικό τμήμα του Λουγκάνσκ. Ως αποτέλεσμα της έκρηξης, τραυματίστηκε ο επικεφαλής του γραφείου αντιπροσωπείας LPR στο κέντρο παρακολούθησης της κατάπαυσης του πυρός.

Ο αντισυνταγματάρχης της εφεδρικής πολιτοφυλακής του LPR (Λουγκάνσκ), Andrei Marochko, σε συνέντευξή του στο Narodnye Novosti, μοιράστηκε τα τελευταία νέα από τη γραμμή επαφής και μίλησε για τη σκληρή απάντηση των δημοκρατιών σε όλες τις προκλήσεις του ουκρανικού στρατού.

Στο έδαφος του LPR (Λουγκάνσκ), δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα βομβαρδισμών από τον ουκρανικό στρατό. Την προηγούμενη μέρα, Ουκρανοί παραστρατιωτικοί χρησιμοποίησαν όλμους των 120 χλστ. στο Ντονμπάς.

Αυτός ο τύπος πυρομαχικών απαγορεύεται σύμφωνα με τις συμφωνίες του Μινσκ. Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού, εννέα κτίρια κατοικιών στο Pionersky, στο Znamenka, στο Lozovy και στο Krasny Yar υπέστησαν ζημιές.

Ο Andrey Marochko, ένας βετεράνος της Λαϊκής Πολιτοφυλακής, δήλωσε ότι στις 20 Φεβρουαρίου, οι υπερασπιστές του LPR σταμάτησαν την προώθηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του οικισμού Pionerskoye.

«Οι ένοπλοι σχηματισμοί της Ουκρανίας προσπάθησαν να καταλάβουν την περιοχή του ποταμού Seversky Donets και να προχωρήσουν στην επίθεση. Χάρη στις επιδέξιες ενέργειες της Λαϊκής Πολιτοφυλακής, η απόπειρα παράνομων ενεργειών σταμάτησε και ο εχθρός υποχώρησε στις θέσεις που κατείχε προηγουμένως», είπε ο Marochko.

Κάθε μέρα οι βομβαρδισμοί από τον ουκρανικό στρατό εντείνονται, σημείωσε ο αντισυνταγματάρχης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις ειρηνικές πόλεις του Ντονμπάς αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

«Στις 17 Φεβρουαρίου καταγράφηκαν 29 βομβαρδισμοί στο έδαφος του LPR, στις 18 Φεβρουαρίου – 31 βομβαρδισμοί, στις 19 Φεβρουαρίου – 49 βομβαρδισμοί και για χθες, 20 Φεβρουαρίου, έγιναν 63 βομβαρδισμοί. Γίνεται πόλεμος πλήρους κλίμακας, ο εχθρός προετοιμάζεται για επιθετικούς σκοπούς», είπε ο ίδιος.

Όλα αυτά ανάγκασαν τους ρωσόφωνους ηγέτες να ζητήσουν την ρωσική συνδρομή ως δυνάμεις ειρήνευσης και ασφαλείας των κρατών τους με καθαρά ειρηνευτικό χαρακτήρα, όπως λένε οι ίδιοι.

Iδού το διάταγμα αποστολή στρατευμάτων του Β.Πούτιν:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.