Ρωσία: «Καθαρίζουμε την Ουκρανία από τους νεοναζί σφαγείς» – Επικήρυξε 5.000 Ουκρανούς που δολοφονούσαν αμάχους

Συμμετείχαν στην σφαγή της Οδησσού και στους βομβαρδισμούς του Ντονμπάς

Ρωσία: «Καθαρίζουμε την Ουκρανία από τους νεοναζί σφαγείς» – Επικήρυξε 5.000 Ουκρανούς που δολοφονούσαν αμάχους

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι η Ρωσία είχε ως στόχο τους νεοναζί του Κιέβου που εξαπέλυαν δολοφονικές επιθέσεις κατά των ρωσόφωνων πληθυσμών, καθώς ήδη φαίνεται ότι συνέταξε μια λίστα την οποία περιέχονται τα ονόματα 5.000 Ουκρανών οι οποίοι κατηγορούνται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Πρόκειται συγκεκριμένα για είδηση η οποία κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ταυτίζεται πλήρως με τις επίσημες ανακοινώσεις της Ρωσίας. Πιο συγκεκριμένα με την ξεκάθαρη θέση ότι η Μόσχα γνωρίζει όλους τους ναζί που συμμετείχαν στην «σφαγή της Οδησσού», όπου άμαχοι κάηκαν ζωντανοί ή δολοφονήθηκαν με βασανιστήρια, θα τους εντοπίσει και θα τους προσάγει στην δικαιοσύνη.

Η συγκεκριμένη λίστα υποτίθεται ότι περιλαμβάνει τα ονόματα όσων Ουκρανών ναζί πρωτοστάτησαν τόσο στην «Επιχείρηση ανατροπής της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης το 2014», στην σφαγή της Οδησσού και στους βομβαρδισμούς αμάχων στο Ντονμπάς.

Η είδηση πάντως έχει λάβει διαστάσεις και στα ουκρανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας φόβο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ναζιστική ταξιαρχία Αζόφ, είναι πλέον ενσωματωμένη στο ουκρανικό στρατό. Είναι αυτή μάλιστα που πρωτοστατούσε στα γεγονότα γύρω από την Μαριούπολη.

Η ψυχολογική διάσταση της συγκεκριμένης διαρροής πάντως, είναι ξεκάθαρη. Οι Ουκρανοί στρατιώτες που θα συλληφθούν μπορεί κάλλιστα να μην αντιμετωπιστούν ως αιχμάλωτοι πολέμου, αλλά ως στυγνοί εγκληματίες με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το ηθικό του ουκρανικού στρατού πιθανότατα είναι ο πρώτος στόχος.

Είναι ξεκάθαρο, όπως αναφέραμε ήδη στο pronews.gr, ότι ο μοναδικός στόχος της επιχείρησης της Ρωσίας είναι να διασφαλιστεί η ασφάλεια των Ρωσόφωνων πληθυσμών.

Κρεμλίνο: Στόχος της στρατιωτικής επιχείρησης να καθαρίσουμε την Ουκρανία από τους vαζί

Η εκκαθάριση της Ουκρανίας από τους vαζί και η εξουδετέρωση της στρατιωτικής δυναμικής του Κιέβου, είναι ο στόχος της ειδικής επιχείρησης που ξεκίνησε η Ρωσία τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (24/02) σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνο, Σεργκέι Πεσκόφ.

«Ιδανικά, είναι απαραίτητο να απελευθερωθεί η Ουκρανία, να καθαριστεί από τους vαζί, καθώς και από τους φιλοναζιστές και την ιδεολογία τους», τόνισε χαρακτηριστικά Πεσκόφ, ερωτηθείς πώς ερμηνεύεται ο όρος «αποναζιστικοποίηση» που ανέφερε ο Πούτιν στο διάγγελμά του.

Παράλληλα, όπως σημείωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, η Μόσχα στοχεύει στην αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας, καθώς αποτελεί απειλή για τον ρωσικό λαό.

Όσον αφορά στη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης, αυτή θα εξαρτηθεί από την αποτελεσματικότητά της και θα καθοριστεί από τον ίδιο τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Αναφερόμενος, δε, στην πιθανότητα αλλαγής καθεστώτος στην Ουκρανία, ο Πεσκόφ κατέστησε σαφές πως αυτό είναι επιλογή του ουκρανικού λαού.

Αφού υπογράμμισε, δε, πως η «κατοχή» όπως χαρακτηρίζουν τη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας είναι εσφαλμένη, ξεκαθάρισε πως το Κρεμλίνο δεν αποκλείει τη δυνατότητα διαπραγματεύσεων μεταξύ Πούτιν και Ζελένσκι, αν η Ουκρανία είναι έτοιμη να συζητήσει για την ανησυχία της Μόσχας σχετικά με την Ασφάλεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καταλήγοντας, ο Πεσκόφ τόνισε ότι η Μόσχα θα αντιδράσει στις δυτικές κυρώσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.