ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Με ελληνικό κονβόι η εκκένωση της Μαριούπολης την Τετάρτη

Τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται 5 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης

Με ελληνικό κονβόι η εκκένωση της Μαριούπολης την Τετάρτη

Επιχείρηση εκκένωσης της Μαριούπολης με ελληνικό κονβόι, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη (2/3) όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Σταύρος Ιωαννίδης.

Συγκεκριμένα θα γίνει άνοιγμα ενός ειρηνευτικού «διαδρόμου» διαφυγής από την πόλη προς την Ζαπορίζια, ώστε να φύγουν με ασφάλεια οι Έλληνες της περιοχής, καθώς και οι δημοσιογράφοι.

«Η απόφαση ελήφθη διότι υπάρχει ανακοίνωση από την Ρωσική πλευρά ότι ανοίγει έως αύριο ανθρωπιστικός διάδρομος το οποίο σημαίνει τουλάχιστον από την πλευρά των ρωσικών δυνάμεων ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα κατά την αυτοκινητοπομπή», τόνισε ο Έλληνας πρέσβης στην Μαριούπολη ενώ όπως είπε η απόφαση πάρθηκε αστραπιαία σε συνεργασία με το ΥΠΕΞ και με αρμόδειες αρχές σε άλλες χώρες.

«Έχει ληφθεί κάθε δυνατή μέριμνα για να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία και να μετακινήσουμε όσο δυνατόν περισσότερους πολίτες», συμπλήρωσε.

Ταυτόχρονα, πολύ δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στην Μαριούπολη, καθώς από τα ανατολικά σύμφωνα με πληροφορίες τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται στα πέντε χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Πιστεύεται πως είναι θέμα ωρών να ξεκινήσει επίθεση για την κατάληψη της πόλης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπάρχουν και αναφορές για νεκρούς αμάχους στα προάστια της Μαριούπολης τα οποία σφυροκοπούνται διαρκώς εδώ και πολλές ώρες, ενώ βολές από πυροβολικό και ρουκέτες ακούγονται πολύ κοντά στην πόλη, όπως αναφέρει ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.