Έρχεται «βαρύς» χειμώνας. Στις τσέπες μας...

30 Σεπτεμβρίου: Η τελευταία ημέρα των ΗΠΑ στο Ιράκ

Αύριο ολοκληρώνεται η έξοδος των τελευταίων στρατιωτών, σύμφωνα με το Reuters

30 Σεπτεμβρίου: Η τελευταία ημέρα των ΗΠΑ στο Ιράκ

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Η 30ή Σεπτεμβρίου αποτελεί την καταληκτική ημερομηνία για την οριστική αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ, όπως μεταδίδει το Reuters, σηματοδοτώντας το επίσημο τέλος μιας στρατιωτικής παρουσίας που διήρκεσε 23 ολόκληρα χρόνια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι τελευταίες αμερικανικές δυνάμεις ολοκληρώνουν την έξοδό τους από τα ιρακινά εδάφη έως την 30ή Σεπτεμβρίου, κλείνοντας οριστικά το κεφάλαιο που άνοιξε με την εισβολή του 2003.

Η μακρά εμπλοκή των ΗΠΑ στη χώρα αφήνει πίσω της περισσότερους από 4.500 νεκρούς Αμερικανούς στρατιώτες και ανυπολόγιστες απώλειες στον ιρακινό λαό, με την αυριανή ημέρα να σφραγίζει την πλήρη ανατροπή του γεωπολιτικού χάρτη στη Μέση Ανατολή.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.