ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μάριο Μόντι: Η Ιταλία θα εξακολουθήσει να παρέχει αναπτυξιακή βοήθεια στο Αφγανιστάν

Μάριο Μόντι: Η Ιταλία θα εξακολουθήσει να παρέχει αναπτυξιακή βοήθεια στο Αφγανιστάν

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, κατά την αιφνιδιαστική του επίσκεψη στο Αφγανιστάν την Κυριακή δήλωσε ότι η Ιταλία θα εξακολουθήσει να παρέχει αναπτυξιακή βοήθεια στο Αφγανιστάν και μετά τη λήξη της προθεσμίας για την απόσυρση των ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων από τη χώρα το 2014.

«Η Ιταλία, όπως πολλές άλλες χώρες, θα αλλάξει τη μορφή της στήριξής της προς το Αφγανιστάν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε μόνο του το Αφγανιστάν», είπε ο κ. Μόντι σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αφγανό πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι στην Καμπούλ.

Ο ίδιος δεσμεύτηκε για τη συνέχιση της οικονομικής συνεργασίας στον μεταλλευτικό τομέα και στον τομέα των υποδομών.

Ο Μόντι έφθασε απροειδοποίητα στο Αφγανιστάν, πραγματοποιώντας την πρώτη επίσκεψη του στη χώρα, ενώ συναντήθηκε και με 3.500 Ιταλούς στρατιώτες που εδρεύουν στη δυτική επαρχία Χεράτ.

Μετά το Αφγανιστάν θα μεταβεί στο Λάος, για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Ευρώπης-Ασίας.

Η Ιταλία προγραμματίζει να μειώσει εφέτος τον αριθμό των στρατιωτών της στο Αφγανιστάν και σκοπεύει μέχρι το τέλος του 2014 να τερματίσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στη χώρα.

Από την έναρξη του πολέμου στο Αφγανιστάν, 52 Ιταλοί στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.