ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σταματούν από τις ΗΠΑ οι εναέριοι ανεφοδιασμοί σαουδαραβικών μαχητικών στις επιδρομές κατά των Χούτι στην Υεμένη

Σταματούν από τις ΗΠΑ οι εναέριοι ανεφοδιασμοί σαουδαραβικών μαχητικών στις επιδρομές κατά των Χούτι στην Υεμένη

Την διακοπή του εναέριου ανεφοδιασμού σαουδαραβικών μαχητικών αεροσκαφών που επιχειρούν στην Υεμένη και πλήττουν θέσεις ανταρτών Χούτι ανακοίνωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η Ουάσιγκτον περιορίζει την στήριξή της στον σουνιτικό συνασπισμό υπό την σκιά της δολοφονίας Κασόγκι και εν μέσω τακτικών καταγγελιών για μαζικούς θανάτους αμάχων σε αυτούς τους βομβαρδισμούς.

Σε ανακοίνωσή του ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις αναφέρει ότι ο συνασπισμός υπό την Σαουδική Αραβία αποφάσισε να χρησιμοποιεί εφεξής ίδια μέσα για τον εναέριο ανεφοδιασμό των αεροπλάνων του.

Οι ανεφοδιασμοί επιτρέπουν στα σαουδαραβικά βομβαρδιστικά να καλύπτουν μεγαλύτερες αποστάσεις και να μεταφέρουν μεγαλύτερα φορτία. Δεν είναι σαφές εάν το Ριάντ και οι σύμμαχοί έχουν την δυνατότητα να καλύψουν το κενό που προκαλεί η διακοπή της αμερικανικής βοήθειας, καθώς στερούνται εναέριων τάνκερ.

Πάντως είναι και μια πίεση στο Ριάντ να αγοράσει τα δικά του εναέρια τάνκερ!

Ο κ. Μάτις διευκρίνισε πως η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Σαουδική Αραβία για την υπεράσπιση του υεμενικού λαού και την καταπολέμηση τρομοκρατικών οργανώσεων όπως το Ισλαμικό Κράτος και η αλ-Κάιντα.

Ωστόσο, επανέλαβε πως οι ΗΠΑ στηρίζουν την «επίλυση της σύγκρουσης» μέσω της διαμεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών, σε ένα νέο σινιάλο προς το Ριάντ ότι η σύρραξη, που άρχισε το 2015, πρέπει να λήξει.

Η στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης για τερματισμό των εχθροπραξιών εντάθηκε μετά την δολοφονία του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο του σουνιτικού βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη. Η υπόθεση έχει προκαλέσει αναταράξεις στην βαθιά συμμαχική σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και της Σ. Αραβίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, πολλά στελέχη του Δημοκρατικού κόμματος, που κέρδισε την πλειοψηφία στην Βουλή των Αντιπροσώπων στις εκλογές της περασμένης Τρίτης, έχουν ζητήσει περιορισμό ή και «πάγωμα» της πώλησης όπλων στο Ριάντ λόγω των πολλών αμάχων που έχουν σκοτωθεί από βομβαρδισμούς του συνασπισμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.