Άσχημες εξελίξεις στη Μ.Θάλασσα: Oι πρώτες εικονικές καταρρίψεις αεροσκαφών της USAF από ρωσικά S-400 & μαχητικά Su-27

Άσχημες εξελίξεις στη Μ.Θάλασσα: Oι πρώτες εικονικές καταρρίψεις αεροσκαφών της USAF από ρωσικά S-400 & μαχητικά Su-27

Ασχημες εξελίξεις στη Μαύρη Θάλασσα καθώς για πρώτη φορά είχαμε “εικονικές” καταρρίψεις αμερικανικών αεροσκαφών από ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400 καθώς και από μαχητικά Su-27.

Η USAF για πρώτη φορά έστειλε κατασκοπευτικά αεροσκάφη EP-3E Orion (ARIES II) με κωδικό κλήσης 157316 και Boeing OC-135B με κωδικό OSY12F τα οποία πέταξαν κατά μήκος της βόρειας Κριμαίας μέχρι την θάλασσα του Αζόφ σε μια πρωτοφανή πρόκληση. Μάλιστα επίσημα χαρακτήρισαν την πτήση τους ως “έκτακτη”.

Η Μόσχα εκτός από τον εγκλωβισμό των αεροσκαφών από τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400 έστειλε και μαχητικά Su-27 τα οποία απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Σεβαστούπολης (κατά άλλες πληροφορίες ήταν Su-30).

Οι πιλότοι της USAF αντιλήφθηκαν το “λοκάρισμα” από τα ρωσικά μαχητικά και λίγο αργότερα απομακρύνθηκαν . Οι Αμερικανοί έφτασαν σε απόσταση 10 χλμ από τα ρωσικά σύνορα.

Το κατασκοπευτικό OS-135B που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Κιέβου “Borispol” πραγματοποίησε για πρώτη φορά -και το τονίζουμε αυτό -πτήση στα βόρεια σύνορα της Κριμαίας πάνω από τη λίμνη Sivash, “σκάναρε” όλο το βόρειο σύνορο της Κριμαίας, από το Perekop μέχρι τη θάλασσα του Azov!

Πολύ κοντά στην Κριμαία πέταξε, όπως αναφέραμε, και το αεροσκάφος EP-3E Aries II.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της USAF, τα αμερικανικά αεροσκάφη προχώρησαν σε “περίεργη πτήση” πάνω από την Ουκρανία ως “προειδοποίηση” στην Μόσχα.

“O στρατός των Η.Π.Α πραγματοποίησε μια “έκτακτη” πτήση πάνω από την Ουκρανία στο πλαίσιο της Συνθήκης Ανοικτών Ουρανών για να επιβεβαιώσει τη δέσμευσή του στη χώρα μετά τη σύλληψη τριών ουκρανικών ναυτικών σκαφών από την Κριμαία”

«Η απρόκλητη επίθεση της Ρωσίας στα ναυτικά πλοία της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα, κοντά στα στενά του Κερτς, είναι μια επικίνδυνη κλιμάκωση του ρυθμού της όλο και πιο προκλητικής και απειλητικής δραστηριότητας», ανέφερε το Πεντάγωνο σε δήλωση.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν μια καλύτερη σχέση με τη Ρωσία, αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβεί ενώ παράνομες και αποσταθεροποιητικές ενέργειες συνεχίζονται στην Ουκρανία και αλλού».

“Το “timing” της πτήσης μας δείχνει ότι οι ΗΠΑ επαναβεβαιώνουν την δέσμευση τους στην Ουκρανία. Αυτός ήταν και ο στόχος μας. Υποστηρίζουμε απόλυτα τη χώρα αυτή όπως και άλλα ευρωπαϊκά Έθνη” είπε ο εκπρόσωπος της USAF.

Ταυτόχρονα η Ουκρανία σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του προέδρου της χώρας, Π.Ποροσένκο, ανέπτυξε αερομεταφερόμενες δυνάμεις κατά μήκος των ρωσο-ουκρανικών συνόρων!

Παράλληλα σήμερα το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας ψήφισε υπέρ της ακύρωσης της “Συνθήκης Φιλίας και Συνεργασίας με την Ρωσία”. Αυτό θα ισχύσει από 1η Απριλίου 2019.

Πρακτικά οι δύο χώρες πλέον εισέρχονται σε εμπόλεμη κατάσταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.