ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι ΗΠΑ μπλοκάρει την πώληση ισραηλινών μαχητικών F-16 στην Κροατία

Οι ΗΠΑ μπλοκάρει την πώληση ισραηλινών μαχητικών F-16 στην Κροατία

Η Ουάσινγκτον αποφάσισε να μη δώσει τελικώς την έγκρισή της στην πιθανή αγορά αριθμού παλαιών ισραηλινών μαχητικών F-16 από την Κροατία, μία προμήθεια η οποία συζητείται ήδη από το περασμένο Μάρτιο.

Η αμερικανική κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν εγκρίνει την κίνηση του Ισραήλ να πουλήσει αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Κροατία, όπως σχολιάζει το κανάλι 10 αναφέροντας ως πηγές ανώνυμους Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Η κυβέρνηση της Κροατίας είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με το Ισραήλ για να αγοράσει μια παρτίδα παλαιών μαχητικών F-16 από το Ισραήλ, με την αγορά φτάνει τα 485,6 εκατ. δολάρια.

Το Τελ Αβίβ έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια της Ουάσιγκτον, επιλέγοντας να προσθέσει προηγμένα ισραηλινά ηλεκτρονικά συστήματα στα F-16, ως μέρος των προσπαθειών του να πείσει την Κροατία να αγοράσει τα μαχητικά.

Ο Πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς και ο Ισραηλινός ομόλογός του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ανακοίνωσαν τη συμφωνία τον Ιανουάριο και το ανώτατο αμυντικό συμβούλιο της Κροατίας απάντησε δύο μήνες αργότερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Οκτώβριο, η Ουάσιγκτον, εκπληρώνοντας την υπόσχεση της το περασμένο φθινόπωρο, παρέδωσε στην Κροατία δύο αμερικανικά μεταφορικά ελικόπτερα Black Hawk, ως δωρεά ύψους 53 εκατομμυρίων δολαρίων. Την παράδοση στην αεροπορική βάση του Pleso, επιβεβαίωσαν ο Κροάτης Υπουργός Άμυνας Ντάμιρ Κρίστιτσεβιτς και ο Αμερικανός πρεσβευτής Ρόμπερτ Κόχορστ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.