ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Πάνω από 1,7 εκατ. Σύροι πρόσφυγες θέλουν να επιστρέψουν στη Συρία

Πάνω από 1,7 εκατ. Σύροι πρόσφυγες θέλουν να επιστρέψουν στη Συρία

Καθώς ο πόλεμος στη Συρία φτάνει στο τέλος του και καθώς ο ευρωπαϊκός παράδεισος που υποσχέθηκαν κάποιοι στους πρόσφυγες από τη Συρία δεν αποδείχθηκε αληθινός, η επιθυμία των προσφύγων για επιστροφή στην πατρίδα τους αυξάνει, εκτός από την Ελλάδα η οποία είναι αποφασισμένη να τους κρατήσει παρά τη θέλησή τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS, περισσότεροι από 1,7 εκατομμύρια Σύριοι πρόσφυγες, που είναι επίσημα εγγεγραμμένοι σε διάφορες χώρες, είναι πρόθυμοι να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

«Υπολογίζεται πως 1.712.264 υπήκοοι Συρίας από 10 χώρες έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να επιστρέψουν πίσω. Από τις 30 Σεπτεμβρίου 2015, συνολικά 389.735 Σύριοι έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους από το εξωτερικό» αναφέρεται στο δημοσίευμα του Ρωσικού οργανισμού για τους πρόσφυγες στη Συρία.

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, περίπου 6.647.000 Σύριοι πρόσφυγες είναι εγγεγραμμένοι και ζουν προσωρινά σε 45 χώρες. Στην Τουρκία βρίσκονται περίπου 3,6 εκατομμύρια, στον Λίβανο βρίσκονται περίπου 1 εκατομμύριο και περίπου 700.000 στην Ιορδανία.

«Η κυβέρνηση της Συρίας κάνει προσπάθειες να αυξήσει την αποδοτικότητα της διαδικασίας επιστροφής των Σύριων προσφύγων από τις ξένες χώρες» αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Cosmostatus

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.