ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Δραματική επιβεβαίωση N.Τραμπ: «Ημασταν στον αέρα έτοιμοι να κτυπήσουμε 3 στόχους στο Ιράν – Γιατί ακύρωσα την επίθεση»

Δραματική επιβεβαίωση N.Τραμπ: «Ημασταν στον αέρα έτοιμοι να κτυπήσουμε 3 στόχους στο Ιράν – Γιατί ακύρωσα την επίθεση»

“Ακύρωσα τις επιθέσεις σε τρεις συγκεκριμένους στόχους στο Ιράν 10 λεπτά πριν χτυπήσουμε και ενώ ήμασταν οπλισμένοι στον αέρα” δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος επιβεβαιώνοντας τα ρεπορτάζ που είδαν τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας για κτύπημα των ΗΠΑ στο Ιράν μετά την κατάρριψη του αμερικανικού drone.

«Την Δευτέρα έριξαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που πετούσε σε διεθνή ύδατα.

Πετούσαμε οπλισμένοι και ήμασταν έτοιμοι να χτυπήσουμε σε τρεις διαφορετικούς στόχους, όμως όταν ρώτησα πόσοι άνθρωποι θα πέθαιναν, η απάντηση του στρατηγού ήταν 150 άνθρωποι.

10 λεπτά πριν την επίθεση την σταμάτησα.

Η επίθεση μας δεν ήταν ανάλογη με την κατάρριψη ενός μη επανδρωμένου drone

Δεν βιάζομαι. Ο στρατός μας έχει επανακτιστεί, είναι καινούργιος και είναι πανέτοιμος και ο καλύτερος ανά τον κόσμο.

Οι κυρώσεις δαγκώνουν και έβαλα και άλλες χθες βράδυ.

Το Ιράν ποτέ δεν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα», ανέφερε στο Twitter ο Τραμπ.

Στη σειρά των αναρτήσεών του στο twitter, ο Τραμπ δεν παρέλειψε να επικρίνει τον Μπαράκ Ομπάμα, που ήρθε σε συμφωνία με το Ιράν, λέγοντας ότι ο προκάτοχός του έκανε μια «απελπισμένη και φρικτή συμφωνία – τους έδωσε 150 δισ. δολάρια συν 1,8 δισ. δολάρια σε ρευστό! Το Ιράν βρισκόταν σε μεγάλο πρόβλημα και τους διέσωσε. Τους έδωσε ελεύθερο δρόμο για πυρηνικά όπλα και ΣΥΝΤΟΜΑ. Το Ιράν, αντί να πει ευχαριστώ, ευχόταν θάνατο στην Αμερική».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Τραμπ τερμάτισε τη συμφωνία και επέβαλε σκληρές κυρώσεις.

«Είναι πολύ πιο αδύναμο έθνος σήμερα από την αρχή της προεδρίας μου, όταν προκαλούσαν μεγάλα προβλήματα στη Μέση Ανατολή», ανέφερε.

H αμερικανική επιχείρηση που ακυρώθηκε

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, στόχος της επίθεσης ήταν ραντάρ του Ιράν καθώς επίσης και θέσεις αντιαεροπορικών πυραύλων.

Οι επιθέσεις θα άρχιζαν την Πέμπτη το βράδυ, μαχητικά και βομβαρδιστικά είχαν ήδη απογειωθεί και ήταν έτοιμα να κτυπήσουν, ωστόσο ο Πρόεδρος Τραμπ έδωσε εντολή αναβολής της επιχείρησης.





Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.