Αυτοί ήταν οι διασημότεροι χάκερ των 80s και των 90s (φωτο)

Αυτοί ήταν οι διασημότεροι χάκερ των 80s και των 90s (φωτο)

Οι χάκερ, οι πειρατές του Διαδικτύου, βρίσκουν τις καλύτερες δουλειές στις κυβερνήσεις. Τι γινόταν όμως στο παρελθόν, και τη δεκαετία του 80 και του 90; Λεγόντουσαν κράκερ και έσπαγαν εύκολα τα προγράμματα!

Και όσο και αν υπηρεσίες όπως το FBI και η NSA προσπαθούν να καταπνίξουν το ηλεκτρονικό έγκλημα, εκείνοι μπορούν πάντα να μας εκπλήσσουν δείχνοντας σε όλους μας πόσο εύκολα μπορούν να κλέψουν απόρρητες πληροφορίες.

Captain Zap – 1981: Αλλάζοντας τα εσωτερικά ρολόγια του αμερικανικού τηλεπικοινωνιακού κολοσσού AT&T, κατάφερε να παρέχει σε όλους τους συνδρομητές φθηνότερες κλήσεις. Ο Ian A. Murphy δεν ήταν παρά ένας καταδικασθείς εγκληματίας μεσήλικας, καλλιτέχνης και πολύ επιδέξιος κλέφτης με μια μακρά ιστορία απατών.

Δεν διαθέτει ουσιαστικά τεχνικές δεξιότητες (που θα πρέπει να είναι το αυτονόητο), καμία επίσημη εκπαίδευση, καμία εκπαίδευση Η/Υ αλλά έψαξε τόσο πολύ τα πράγματα που μάθαινε μόνος του τις γλώσσες προγραμματισμού. Σήμερα ο Murphy, όπως και άλλοι χάκερ, έχει δική του εταιρεία ασφαλείας υπολογιστών την – IAM Secure Data Systems.

Kevin Poulsen – 1991: Πείραξε το τηλεφωνικό δίκτυο του Λος Αντζελες, ώστε σε διαγωνισμό τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού που χάριζε Porsche, να γίνονται δεκτές μόνο οι δικές του κλήσεις και των φίλων του, προκειμένου να αποκτήσει το έπαθλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διακρίθηκε επίσης ως ο πρώτος χάκερ που οι αρχές έβαλαν στο μάτι λόγω του ότι κατάφερε να παρακολουθεί τα τηλέφωνα από πολλά προξενεία στην περιοχή του Λος Άντζελες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Κίνας, του Ισραήλ και της Νότιας Αφρικής. Ο Kevin αργότερα έγινε προγραμματιστής στις υπηρεσίες SRI και Sun Microsystems και εργάστηκε ως σύμβουλος στη δοκιμή ασφάλειας υπολογιστών στο Πεντάγωνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.