ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΗΠΑ: Κλείνουν οι πόρτες για τους αλλοδαπούς – Ακόμα λιγότεροι και από το 2002

ΗΠΑ: Κλείνουν οι πόρτες για τους αλλοδαπούς – Ακόμα λιγότεροι και από το 2002

Λιγότεροι και από το 2002, την επόμενη χρονιά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, θα είναι οι πρόσφυγες που θα γίνουν δεκτοί στις ΗΠΑ το 2020. Αυτό ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Όπως γνωστοποίησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τον επόμενο χρόνο θα γίνουν δεκτοί μόλις 18.000 πρόσφυγες, ενώ στο τρέχον οικονομικό έτος έγιναν δεκτοί 30.000. Η ανάσχεση της μετανάστευσης αποτέλεσε κεντρική προτεραιότητα του Ντόναλντ Τραμπ από τη στιγμή που έφθασε στον Λευκό Οίκο. Με ένα από τα πρώτα διατάγματα που υπέγραψε ως πρόεδρος, μείωσε σε 50.000 τον μέγιστο αριθμό προσφύγων, δηλαδή στο μισό του αντίστοιχου ορίου επί προεδρίας Ομπάμα. Τα επόμενα δύο χρόνια, το εν λόγω όριο μειώθηκε περαιτέρω – σε 45.000 και 30.000 αντίστοιχα. «Είναι μια πολύ θλιβερή ημέρα για την Αμερική», δήλωσε ο Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης International Rescue Committee, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Η απόφαση αυτή πλήττει τον ηγετικό ρόλο της Αμερικής στην προστασία των πιο ευάλωτων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε.

Έντονες επιφυλάξεις στην άκρως περιοριστική πολιτική Τραμπ έχει εκφράσει και το αμερικανικό Πεντάγωνο, θεωρώντας ότι το πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων λειτουργεί ως κίνητρο συνεργασίας με τις ΗΠΑ σε χώρες όπου διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Μόλις 1.500 από Κ. Αμερική

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τις συνολικά 18.000 θέσεις προσφύγων που προβλέπονται για το 2020, 4.000 αφορούν Ιρακινούς (κατά κανόνα συνεργάτες των Αμερικανών), 5.000 προορίζονται για ανθρώπους που υφίστανται διώξεις για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους και μόλις 1.500 για εκείνους που προέρχονται από χώρες της Κεντρικής Αμερικής (Ονδούρα, Γουατεμάλα, Ελ Σαλβαδόρ). Οι υπόλοιπες 7.500 θέσεις θα καλυφθούν από ανθρώπους που ζητούν άσυλο από άλλες χώρες του κόσμου. Η κυβερνητική πρόταση πρέπει να συζητηθεί στο Κογκρέσο, προτού επικυρωθεί οριστικά από τον πρόεδρο Τραμπ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.