ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Φρίκη – Εν ψυχρώ εκτέλεση Κούρδων αιχμαλώτων (βίντεο)

Φρίκη – Εν ψυχρώ εκτέλεση Κούρδων αιχμαλώτων (βίντεο)

Σύροι μαχητές που υποστηρίζονται από την Τουρκία εκτέλεσαν εν ψυχρώ τουλάχιστον δύο Κούρδους αιχμαλώτους, το Σάββατο, ο ένας εκ των οποίων ήταν πεσμένος στο έδαφος και με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη.

Στο βίντεο που δημοσιεύουν οι New York Times καταγράφεται η μία εκτέλεση. Δύο Σύροι Άραβες μαχητές πυροβολούν εξ επαφής έναν άνδρα, ο οποίος έχει και τα δύο του χέρια δεμένα. Η εκτέλεση γίνεται υπό τις ιαχές των υπολοίπων Σύρων μαχητών που φωνάζουν “Ο Θεός είναι μεγάλος!”.

Ο δεύτερος αιχμάλωτος, που εκτελέστηκε, φαίνεται στο βίντεο να είναι ζωντανός και να φοράει μία στρατιωτική στολή, ωστόσο, λείπει από την ανάρτηση που έκαναν αργότερα στα social media οι Σύροι για τους αιχμαλώτους τους. “Ο τύπος με τη στρατιωτική περιβολή εξουδετερώθηκε” έγραψε ο Al-Harith Rabah, ένας ακτιβιστής που ακολουθεί τους Άραβες μαχητές και υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας.

Η εκτέλεση των δύο Κούρδων αιχμαλώτων από Άραβες μαχητές -ένα πιθανόν έγκλημα πολέμου- αποτελεί μία ένδειξη του εθνικού μίσους που έχει πυροδοτηθεί, στον απόηχο της απόφασης του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από την περιοχή, σχολιάζουν οι ΝΥΤ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.