ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Δύο Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί σε συντριβή ελικοπτέρου στο Αφγανιστάν – «Ανάληψη» ευθύνης απο τους Ταλιμπάν (upd)

Δύο Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί σε συντριβή ελικοπτέρου στο Αφγανιστάν – «Ανάληψη» ευθύνης απο τους Ταλιμπάν (upd)

(Ενημέρωση 10:36): Δύο στελέχη των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ σκοτώθηκαν όταν συνετρίβη ελικόπτερο στο Αφγανιστάν, γνωστοποίησε ο αμερικανικός στρατός.

«Για την αιτία της συντριβής διενεργείται έρευνα, πάντως οι πρώτες αναφορές δεν υποδεικνύουν ότι οφειλόταν σε εχθρικά πυρά», διευκρινίζεται σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από τη διοίκηση των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά ο Μοχάμαντ Κασίμ Σεντίκι, μέλος της νοτιοανατολικής επαρχίας Λογκάρ, ανέφερε ότι η συντριβή έγινε στην περιοχή Τσαρχ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι Ταλιμπάν υποστήριξαν, μέσω της πλατφόρμας WhatsApp, ότι κατέρριψαν αμερικανικό μεταγωγικό ελικόπτερο Chinook.

Οι Ταλιμπάν αναλαμβάνουν συχνά την ευθύνη για συντριβές ελικοπτέρων ή τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών που ισχυρίζονται πως κατέρριψαν χωρίς να παρουσιάζουν τις περισσότερες φορές κάποιο τεκμήριο γι’ αυτό.

«Αμερικανικό ελικόπτερο Σινούκ καταρρίφθηκε και καταστράφηκε τελείως τη νύχτα σε [επιχείρηση για τη μεταφορά αφγανικών ειδικών δυνάμεων που θα έκαναν] επιδρομή εναντίον θέσης των Μουτζαχεντίν [των Ταλιμπάν] στην περιοχή Πανγκράμ της Τσαρχ, στην [επαρχία] Λογκάρ», ανέφερε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιουλάχ Μουτζάχιντ σε αναρτήσεις του στους ιστότοπους WhatsApp και Twitter.

Ο Φαουάντ Άμαν, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας του Αφγανιστάν, διέψευσε τον ισχυρισμό αυτόν. «Δεν υπήρξαν εχθρικά πυρά που να έπαιξαν ρόλο στη συντριβή του ελικοπτέρου και κανένα στέλεχος των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας δεν τραυματίστηκε», σημείωσε.

Από την αρχή του τρέχοντος έτους, οι απώλειες των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν ανέρχονται σε 19.

Στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας επιχειρούν το τρέχον διάστημα 12.000 στελέχη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τερμάτισε πρόσφατα τις πολύμηνες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις που διεξάγονταν ανάμεσα σε απεσταλμένους της κυβέρνησής του και τους Ταλιμπάν, παρότι τα δύο μέρη διαβεβαίωναν πως βρίσκονταν πολύ κοντά σε συμφωνία, ήταν ζήτημα ημερών να υπογραφτεί και να αρχίσουν συνομιλίες μεταξύ των ισλαμιστών ανταρτών και της αφγανικής κυβέρνησης.


Δύο μέλη των αμερικανικών στρατευμάτων σκοτώθηκαν σε συντριβή ελικοπτέρου στο Αφγανιστάν σήμερα Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός.

«Γίνεται έρευνα για τα αίτια της συντριβής, ωστόσο οι πρώτες αναφορές δεν δείχνουν ύπαρξη εχθρικών πυρών» αναφέρει η ανακοίνωση, όπως μεταδίδει το Reuters.

Από την άλλη, ομάδα των Ταλιμπάν, εν τω μεταξύ, ισχυρίζεται ότι έριξε ένα ελικόπτερο των ΗΠΑ στην επαρχία Λόγκαρ την Τρίτη το βράδυ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.