ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Υεμένη: Απελευθερώθηκαν τα πλοία που κατέβαλαν οι αντάρτες Χούθι

Υεμένη: Απελευθερώθηκαν τα πλοία που κατέβαλαν οι αντάρτες Χούθι

Ελεύθερα αφέθηκαν τα τρία πλοία και τα 16 μέλη των πληρωμάτων τους, συμπεριλαμβανομένων δύο υπηκόων της Νότιας Κορέας, που είχαν συλληφθεί την Κυριακή από μέλη του κινήματος των σιιτών ανταρτών Χούθι της Υεμένης στο νότιο άκρο της Ερυθράς Θάλασσας, ενημέρωσε το υπουργείο Εξωτερικών στη Σεούλ.

Τα πλοία που αφέθηκαν να αποχωρήσουν είναι δύο νοτιοκορεατικά σκάφη κι ένα ρυμουλκό υπό σημαία Σαουδικής Αραβίας, ενώ οι οικογένειες των Νοτιοκορεατών έχουν ενημερωθεί, διευκρίνισε το νοτιοκορεάτικο ΥΠΕΞ σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Το κίνημα των Χούθι —θεωρείται προσκείμενο στο Ιράν — είχε διαβεβαιώσει χθες Τρίτη πως εάν αποδεικνυόταν πως πράγματι τα πλοία που καταλήφθηκαν ήταν νοτιοκορεατικά, θα αφήνονταν ελεύθερα άμεσα.

Οι αντάρτες κατέλαβαν πλοίο που ρυμουλκούσε πλατφόρμα με γεωτρύπανο στο νότιο άκρο της Ερυθράς Θάλασσας.

Η Υεμένη, η φτωχότερη χώρα της αραβικής χερσονήσου, παραμένει βυθισμένη στον πόλεμο ανάμεσα στους σιίτες αντάρτες Χούθι και την κυβέρνηση που αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα και υποστηρίζεται από μια συμμαχία αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κατάσταση στην εμπόλεμη χώρα χαρακτηρίζεται συχνά από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών η χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον πλανήτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.