ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ν.Α.Μεσόγειος: Το USS Harry S. Truman απέναντι από τουρκική άσκηση – Μεγάλη συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων

Ν.Α.Μεσόγειος: Το USS Harry S. Truman απέναντι από τουρκική άσκηση – Μεγάλη συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων

Τη Δευτέρα η Τουρκία προχώρησε σε παράνομη δέσμευση δύο μεγάλων περιοχών μεταξύ Κύπρου και Κρήτης για ασκήσεις και με πραγματικά πυρά στις 11 και 12 Δεκεμβρίου.

Οι περιοχές που έχει δεσμεύσει παράνομα η Τουρκία συμπίπτουν πέρα από τις περιοχές Ελληνικής και Κυπριακής δικαιοδοσίας και με περιοχή Αιγυπτιακής.

Σύμφωνα με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε εχθές η Αθήνα στον ίδιο σχεδόν χώρο, δεσμεύτηκαν επίσης δύο περιοχές, που συμπίπτουν σε μια μεγάλη έκταση με αυτές των τουρκικών ασκήσεων, για ασκήσεις αυτή τη φορά με πραγματικά πυρά του αμερικανικού Ναυτικού.

Η δέσμευση είναι για το χρονικό διάστημα από τις 10 μέχρι και τις 12 Δεκεμβρίου.

Η ΝΟΤΑΜ σημαίνει πως το Ναυτικό των ΗΠΑ θα απονηώσει μαχητικά από το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman που πλέει στην περιοχή, καθώς μπήκε από τον Ατλαντικό στη Μεσόγειο την 1η Δεκεμβρίου.

Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι ΗΠΑ και Τουρκία θα κάνουν πόλεμο βέβαια, αλλά η άσκηση του αμερικανικού Ναυτικού σχεδόν δίπλα με την τουρκική έχει την σημασία του.

Σε συνδυασμό με την τριμερή άσκηση που θα διεξαχθεί στην Κύπρο με γαλλικές και ιταλική φρεγάτα που είναι στην Μεγαλόνησο, γίνεται αντιληπτό πως συγκεντρώνεται στην περιοχή ένας σημαντικός αριθμός πολεμικών σκαφών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.