ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ιράν: Συντριβή ουκρανικού αεροσκάφος Boeing 737 μετά την απογείωσή του – Νεκροί και οι 176 επιβάτες (βίντεο) (upd)

Ιράν: Συντριβή ουκρανικού αεροσκάφος Boeing 737 μετά την απογείωσή του – Νεκροί και οι 176 επιβάτες (βίντεο) (upd)

Την συντριβή ενός ουκρανικού αεροσκάφος Boeing 737 με 176 επιβαίνοντες μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο «Χομεϊνί» της Τεχεράνης αναφέρουν τα ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων FARS και Tasnim.

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών από τη συντριβή δεν υπάρχει ούτε ένας επιζών επιβεβαιώνοντας τους φόβους που είχαν εκφράσει νωρίτερα τόσο Ιρανός αξιωματούχος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης όσο και εκπρόσωποι της Ερυθράς Ημισελήνου καθώς το αεροπλάνο έπιασε φωτιά μετά τη συντριβή του.

Η επίσημη εξήγηση είναι ότι η συντριβή προκλήθηκε από τεχνικό πρόβλημα που παρουσίασε το αεροσκάφος και δεν υπάρχει κάποια σύνδεση με τα σημερινά γεγονότα

Το αεροσκάφος, σύμφωνα με το Fars, είχε προορισμό την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο.

Οπως μεταδίδει το Sputnik, o Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε ότι όλοι επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους είναι νεκροί.

https://twitter.com/Iranian_RCS/status/1214760394398617600


Σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση και τον Ουκρανό πρωθυπουργό, στο ουκρανικό αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 176 άνθρωποι -167 επιβάτες και εννέα μέλη πληρώματος- εκ των οποίων 32 αλλοδαποί.

Από την πλευρά της η ουκρανική πρεσβεία στο Ιράν ανακοίνωσε ότι η συντριβή του αεροσκάφους οφείλεται σε βλάβη στον κινητήρα του και δεν σχετίζεται με τρομοκρατία.

Επεσήμανε εξάλλου ότι 168 άνθρωποι είχαν αγοράσει εισιτήριο για την πτήση αυτή.

«Η πυρκαγιά είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε διασώσεις (…) έχουμε 22 ασθενοφόρα και ένα ελικόπτερο στο σημείο», εξήγησε ο Πιρχοσεΐν Κουλιβάντ επικεφαλής των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων του Ιράν.

Bρέθηκε το «μαύρο κουτί»


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.