ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πτήση Airbus A 310: Στο νοσοκομείο 11 από τους 128 επιβάτες της πτήσης από την Κίνα

Πτήση Airbus A 310: Στο νοσοκομείο 11 από τους 128 επιβάτες της πτήσης από την Κίνα

Έντεκα από τα 130 άτομα που επαναπατρίσθηκαν νωρίτερα απόψε από την Γουχάν με αεροσκάφος της γερμανικής Αεροπορίας μεταφέρθηκαν κατευθείαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Φρανκφούρτης προκειμένου να εξεταστούν για τον νέο κοροναϊό.

Το αεροσκάφος «Κουρτ Σουμάχερ», τύπου Airbus A310, επρόκειτο αρχικά να ανεφοδιαστεί στην Μόσχα, ωστόσο οι ρωσικές υπηρεσίες δήλωσαν τελικά αδυναμία και για αυτό η πτήση συνεχίστηκε μέσω Ελσίνκι. Την πτήση από την Κίνα ανέμενε δεύτερο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο είχε μεταφέρει νέο πλήρωμα για το υπόλοιπο της πτήσης μέχρι την Φρανκφούρτη.

Η άρνηση πάντως των ρωσικών αρχών να διευκολύνουν το γερμανικό αεροσκάφος έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στο Βερολίνο. «Επρόκειτο για μια διόλου φιλική ενέργεια, η οποία δεν θα πρέπει να επαναληφθεί. Τα πολιτισμένα κράτη πρέπει να συνεργάζονται στην αντιμετώπιση ανθρωπιστικών καταστάσεων ανάγκης. Για την Ρωσία ήταν προφανώς πιο σημαντικό να διώξει ένα γερμανικό στρατιωτικό αεροσκάφος από το να βοηθήσει ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Αυτό λέει πολλά», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και αρμόδιος για την εξωτερική πολιτική Γιόχαν Βάντεπουλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.