ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Προκλητικός και στα θέματα της Λιβύης ο Ερντογάν: «Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο»

Προκλητικός και στα θέματα της Λιβύης ο Ερντογάν: «Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο»

Την υπεράσπιση των τουρκικών δικαιωμάτων στη θάλασσα της Μεσογείου επανέλαβε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα της Λιβύης.

«Είμαι αποφασισμένος να προστατεύσουμε τα έννομα δικαιώματα της Τουρκίας στη Μεσόγειο μέχρι τέλους» επεσήμανε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια συνομιλίας με δημοσιογράφους, το απόγευμα του Σαββάτου.
Ειδική αναφορά έκανε και στη Λιβύη, υπεραμυνόμενος της συμφωνίας Άγκυρας – Τρίπολης για τη χάραξη κοινών θαλάσσιων συνόρων.

«Είμαστε υπέρ της διατήρησης της συμφωνίας ειρήνης, αλλά και της προστασίας των δικαιωμάτων τόσο της Τουρκίας όσο και της Λιβύης στη Μεσόγειο» συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο.

Δεν παρέλειψε δε, να ασκήσει κριτική στη Γαλλία, την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την παροχή χρηματοδοτικής και στρατιωτικής βοήθειας στις δυνάμεις του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ. «Ο Χαφτάρ είναι ο άνθρωπος που βομβάρδισε 11 φορές τη Λιβύη. Τον κάλεσαν οι ΗΠΑ. Τώρα τον καλεί ο Μακρόν. Κι αυτός πάει εκεί πανηγυρίζοντας.. Δεν μπορούμε να τους καταλάβουμε», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Διαβεβαίωσε, παράλληλα, ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη στις δυνάμεις ασφαλείας της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης του Φαγέζ αλ Σάρατζ (Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας – GNA).

Επιπλέον αναφέρθηκε και στις επικείμενες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου: «Δεν έχει αλλάξει στάση μας στο ζήτημα της ανατολικής Μεσογείου κι αυτό φαίνεται από τη συμφωνία την οποία υπογράψαμε. Όπως ενώ είχαμε δυο γεωτρύπανα πήγαμε και αγοράσαμε και τρίτο. Έχουμε και δυο ερευνητικά πλοία. Έχουμε τώρα και τρία γεωτρύπανα. Λέμε να ξεκινήσουμε εντατικές εργασίες εδώ και με τα ερευνητικά μας πλοία αλλά και με τα γεωτρύπανα μας. Το σημαντικό όμως είναι πως με τον τρόπο αυτό βρίσκεται κάποιος εκεί και πολιτικά αλλά και στρατιωτικά. Είναι σημαντικό διότι έτσι η χώρα γίνεται αυτή που ελέγχει την περιοχή. Εμείς είμαστε η χώρα με την μεγαλύτερη ακτογραμμή. Είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε πιστά τη συμφωνία με τον κύριο Σάρατζ και θα υποστηρίξουμε το δίκαιο και τα δικαιώματα τη Λιβύης»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.