Δεν υπάρχει κορωνοϊός για την Β. Κορέα: Συνεχίζει κανονικά τις στρατιωτικές ασκήσεις

Δεν υπάρχει κορωνοϊός για την Β. Κορέα: Συνεχίζει κανονικά τις στρατιωτικές ασκήσεις

Μπορεί οι περισσότερες χώρες να έχουν αναβάλει τις στρατιωτικές τους ασκήσεις εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τη Βόρεια Κορέα του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε μία ακόμη στρατιωτική άσκηση, όπως ανέφεραν σήμερα τα κρατικά ΜΜΕ της χώρας, πριν από την πραγματοποίηση μιας συνεδρίασης του κοινοβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί παρά την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η άσκηση αυτή ήταν μικρής κλίμακας με τη συμμετοχή μονάδων του πεζικού που εκτέλεσαν βολές όλμων κατά ενός στόχου και ήταν η τελευταία μιας σειράς ασκήσεων που πραγματοποιήσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας μέσα στον τελευταίο μήνα.

Στις προηγούμενες ασκήσεις έγιναν εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς.

Οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν, παρά την εφαρμογή των μέτρων κατά της εξάπλωσης της COVID-19.

Η τελευταία στρατιωτική άσκηση πραγματοποιήθηκε «για την περαιτέρω ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της Βόρειας Κορέας», όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η Βόρεια Κορέα είναι μία από τις ελάχιστες χώρες παγκοσμίως που δεν έχει αναφέρει επιβεβαιωμένα κρούσματα του COVID-19, ενώ υποστηρίζει ότι συνεχίζει τα διαγνωστικά τεστ και έχει θέσει σε καραντίνα περισσότερους από 500 ανθρώπους, ανακοίνωσε την Τρίτη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ο ΠΟΥ δήλωσε πως λαμβάνει «εβδομαδιαίες ενημερώσεις» από το βορειοκορεατικό υπουργείο Υγείας, ενώ πρόσθεσε ότι η Βόρεια Κορέα έχει την ικανότητα να πραγματοποιεί διαγνωστικά τεστ για τους κορονοϊούς στο εθνικό εργαστήριο αναφοράς που διαθέτει στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Από τις 2 Απριλίου, 709 άνθρωποι -11 ξένοι και 698 Βορειοκορεάτες- έχουν κάνει διαγνωστικό τεστ για την COVID-19. Δεν υπάρχει κάποια αναφορά για περιστατικό COVID-19. Υπάρχουν 509 άνθρωποι που έχουν τεθεί σε καραντίνα. Δύο από αυτούς είναι ξένοι και οι 507 Βορειοκορεάτες», δήλωσε ο Δρ. Έντουιν Σαλβαντόρ που είναι ο εκπρόσωπος της Βόρειας Κορέας στον ΠΟΥ, μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.