ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ουγγαρία: Μόνο στις πρεσβείες μας στο εξωτερικό οι αιτήσεις ασύλου

Ουγγαρία: Μόνο στις πρεσβείες μας στο εξωτερικό οι αιτήσεις ασύλου

Η Ουγγαρία θα καταργήσει τις μεθοριακές ζώνες διέλευσης όπου «αιτούντες» κρατούνται σε καταυλισμούς μέχρι οι αρχές να εξετάσουν τις αιτήσεις τους, αφού το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάνθηκε πως η πρακτική αυτή είναι παράνομη, δήλωσε σήμερα ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γκέργκελι Γκουλιάς.

Το δικαστήριο της ΕΕ αποφάνθηκε την περασμένη Πέμπτη πως τέσσερις «αιτούντες», που έχουν «εγκλωβισθεί» στη ζώνη διέλευσης στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία, βρίσκονται στην ουσία υπό κράτηση και πως ένα τοπικό δικαστήριο θα πρέπει να τους απελευθερώσει αμέσως.

«Η ουγγρική κυβέρνηση διαφωνεί με την απόφαση, τη θεωρούμε επικίνδυνη για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, όμως ως κράτος μέλος της ΕΕ θα συμμορφωθούμε με όλες τις αποφάσεις του δικαστηρίου», δήλωσε σε ηλεκτρονική ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Γκέργκελι Γκουλιάς.

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέτασε την υπόθεση δύο Αφγανών και δύο Ιρανών που έφθασαν στην Ουγγαρία από τη Σερβία στα τέλη του 2018 και στις αρχές του 2019 και ζήτησαν άσυλο ευρισκόμενοι στην ουγγρική ζώνη διέλευσης του Ρέζκε, στα σερβοουγγρικά σύνορα.

Ο Γκουλιάς δήλωσε πως τέσσερις άνθρωποι που κρατούνται αυτή τη στιγμή στη ζώνη διέλευσης θα τεθούν υπό κράτηση αλλού, ενώ άλλοι 280 άνθρωποι θα μεταφερθούν σε μια εγκατάσταση για αιτούντες άσυλο.

Μόλις καταργηθούν οι ζώνες διέλευσης, οι αιτήσεις για άσυλο θα μπορούν πλέον να υποβάλλονται μόνο στις ουγγρικές πρεσβείες και τα προξενεία, δήλωσε ο Γκιουλάς, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.