ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

«Αερομαχία» πάνω από τη Μεσόγειο: Ρωσικά Su-35 αναχαίτιζαν αμερικανικό P-8A για μια ώρα! (βίντεο, φωτό)

«Αερομαχία» πάνω από τη Μεσόγειο: Ρωσικά Su-35 αναχαίτιζαν αμερικανικό P-8A για μια ώρα! (βίντεο, φωτό)

Aυξάνεται η ρωσοαμερικανική ένταση στην Μεσόγειο καθώς δύο ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-35 αναχαίτισαν την Τρίτη ένα αεροσκάφος επιτήρησης P-8A του αμερικανικού Ναυτικού σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου του 6ου στόλου των ΗΠΑ.

Η νέα αναχαίτηση σε αδιευκρίνιστο μέρος της Μεσογείου (είχε καταγγελθεί κάτι ανάλογο στα μέσα Απριλίου) προκάλεσε την αντίδραση του 6ου Στόλου.

«Για τρίτη φορά σε δύο μήνες, Ρώσοι πιλότοι πέταξαν με μη ασφαλή και μη επαγγελματικό τρόπο, αναχαιτίζοντας ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος P-8A του Ναυτικού του 6ου στόλο των ΗΠΑ, στις 26 Μαΐου 2020», αναφέρει η δήλωση.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του 6ου Στόλου, «η αναχαίτιση κρίθηκε μη ασφαλής και αντιεπαγγελματική» λόγω του ότι οι Ρώσοι πιλότοι προσέγγισαν κάθε πτέρυγα του P-8A ταυτόχρονα, «περιορίζοντας την ικανότητα του P-8A για ασφαλείς ελιγμούς.»

Μάλιστα, ο 6ος Στόλος παραθέτει και σχετική φωτογραφία ως απόδειξη.

Το περιστατικό διήρκεσε περίπου μία ώρα, αναφέρει ο 6ος Στόλος των ΗΠΑ.

https://twitter.com/USNavyEurope/status/1265401106051608577

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του Πενταγώνου, της 15ης Απριλίου ότι ένα ρωσικό μαχητικό Su-35 είχε αναχαιτίσει ένα αεροσκάφος P-8A Poseidon των ΗΠΑ πάνω από τη Μεσόγειο. Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ χαρακτήρισε και τότε την αναχαίτιση «μη ασφαλή».

Η νέα αμερικανική κατηγορία έρχεται λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωση της Αφρικανικής Διοίκησης των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων που κατηγορεί το Κρεμλίνο ότι έστειλε αεροσκάφη της ρωσικής Αεροπορίας στη Λιβύη για να στηρίξει τις δυνάμεις του Εθνικού Λιβυκού Στρατού του Χαλίφα Χαφτάρ απέναντι στην Άγκυρα.

Υποστηρίζει πως τα αεροσκάφη αυτά θα τα πιλοτάρουν μισθοφόροι ενώ δεν θα φέρουν τα ρωσικά διακριτικά.

Με αυτή την ανακοίνωση πλέον οι ΗΠΑ τάσσονται ξεκάθαρα και ανοιχτά υπέρ της τουρκικής επέμβασης στην Λιβύη, καθώς δεν έχουν πει «κουβέντα» για την μεταφορά 10.000 ισλαμιστών του ISIS στη Λιβύη από την Τουρκία.

Σε ότι αφορά τα δύο Su-35 τα οποία αναχαίτισαν το αμερικανικό P-8A, Aμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρουν πως δύο ρωσικά μαχητικά αυτού του τύπου συνόδευσαν τα 6 MiG-29 και τα 2 Su-24 που εντάχθηκαν στις δυνάμεις του Χ.Χάφταρ και πιθανότατα είναι το ίδιο ζεύγος.

Πάλι αμερικανικές πηγές αναφέρουν πως συνολικά 14 ρωσικά αεροσκάφη έχουν αναπτυχθεί στην Λιβύη ενώ οι 1.200 άνδρες της Wagner έχουν αποσυρθεί από τα πεδία των μαχών.

Η αναχαίτιση του αμερικανικού P-8 δεν έχει διευκρινιστεί που έγινε αλλά είναι πολύ πιθανό ότι έλαβε χώρα ανοικτά της Λιβύης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.