ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δολοφονία Τ.Φλόιντ: Αστυνομικοί γονάτισαν μπροστά στους διαδηλωτές και προσευχήθηκαν μαζί τους (φώτο-βίντεο)

Δολοφονία Τ.Φλόιντ: Αστυνομικοί γονάτισαν μπροστά στους διαδηλωτές και προσευχήθηκαν μαζί τους (φώτο-βίντεο)

Έπειτα από περίπου μια εβδομάδα σφοδρών συγκρούσεων λόγω της δολοφονίας του 46χρονου Αφροαμερικανού George Floyd από λευκό αστυνομικό, οι ΗΠΑ, συνεχίζουν να «φλέγονται».

Κεντρικά συνθήματα είναι το «H ζωή των μαύρων μετράει» (Black Lives Matter) και το «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» (I can’t breathe), τις τελευταίες λέξεις του Floyd πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, κάτω από το γόνατο του Ντέρεκ Τσάβιν.

Σε όλο αυτό το διάστημα, οι εικόνες της εξέγερσης που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, δείχνουν οργισμένους ανθρώπους να φωνάζουν, ζητώντας δικαιοσύνη, να κρατούν πανό που απαιτούν από το κράτος να σταματήσει να τους σκοτώνει, να βάζουν φωτιές και να λεηλατούν, αποδεικνύοντας πως η χώρα ήταν από καιρό ένα καζάνι που έβραζε και τώρα πια ξεχείλισε, μετά τον φόνο του Floyd.

​Ανάμεσα σε όλες αυτές τις εικόνες έντασης και οργής, την Κυριακή 31/5 έκαναν την εμφάνισή τους και κάποιες αλλιώτικες, με πρωταγωνιστές αστυνομικούς του Μαϊάμι, από εκείνες που δύσκολα θα περίμενε κανείς να αντικρίσει σε αυτή τη συγκυρία, κατά την οποία οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν ως «κόκκινο πανί» τα σώματα ασφαλείας.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά δίκτυα, το περασμένο Σάββατο 30 Μαΐου διαδηλωτές πραγματοποίησαν ειρηνική διαμαρτυρία για τη δολοφονία του George Floyd, στην περιοχή Coral Gables.

​Μαζί τους, σε μια άκρως συμβολική κίνηση, ενώθηκαν αστυνομικοί του Μαϊάμι, από διάφορα τμήματα, οι οποίοι γονάτισαν μπροστά στους διαδηλωτές και προσευχήθηκαν μαζί τους στη μνήμη του Αφροαμερικανού, ζητώντας συγχώρεση.

Οι φωτογραφίες έγιναν viral καθώς σε αυτό το χρονικό σημείο έχει τη σημασία του το να αναγνωρίζεται η αυθαιρεσία και η κατάχρηση εξουσίας του Τσάβιν, από τους ίδιους του τους συναδέλφους.

Κάτι αντίστοιχο, αν και για μία μόνο στιγμή, συνέβη και σε διαδήλωση της Ουάσινγκτον:

Και στο Λέξινγκτον:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.