ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΗΠΑ: Αποσύρονται τα στρατεύματα από την Ουάσιγκτον – Υπέρ της κοινωνικής ειρήνης ο Ν. Τραμπ

ΗΠΑ: Αποσύρονται τα στρατεύματα από την Ουάσιγκτον – Υπέρ της κοινωνικής ειρήνης ο Ν. Τραμπ

Μετά από δύο ημέρες ειρηνικών διαδηλώσεων, τα στρατεύματα που είχαν μεταφερθεί στην Ουάσιγκτον, αποσύρονται.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι περίπου 200 στρατιώτες θα είναι οι πρώτοι που θα αποσυρθούν την Τετάρτη. Τα υπόλοιπα ενεργά στρατεύματα, τα οποία βρίσκονται σε στρατιωτικές βάσεις έξω από την πόλη στη βόρεια Βιρτζίνια και το Μέριλαντ, θα αποσυρθούν επίσης τις επόμενες ημέρες, εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες, δήλωσαν οι αξιωματούχοι, οι οποίοι μίλησαν υπό το καθεστώς της ανωνυμίας. Τα στρατεύματα ήταν διαθέσιμα, ωστόσο δεν χρησιμοποιήθηκαν ως απάντηση στις διαμαρτυρίες.

Της αποχώρησης των στρατευμάτων προηγήθηκε δήλωση του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ, ο οποίος ανέφερε ότι οι τρέχουσες συνθήκες δεν δικαιολογούν τη χρήση στρατιωτικών δυνάμεων για την επιβολή του νόμου και τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Περίπου 1.300 στρατιώτες μεταφέρθηκαν στην περιοχή του Καπιτωλίου στις αρχές αυτής της εβδομάδας, καθώς οι διαδηλώσεις έγιναν βίαιες, μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή όταν αστυνομικός πίεζε το γόνατό του στον λαιμό για αρκετά λεπτά.

Απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα

Στο μεταξύ, απαγόρευση κυκλοφορίας θα επιβληθεί στην Ουάσιγκτον στις 11 μ.μ. τοπική ώρα, σήμερα Τετάρτη, μέχρι τις 6 π.μ. την Πέμπτη.

Κατά τις δύο τελευταίες νύχτες, οι αρχές επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ουάσινκτον στις 7 μ.μ.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Ουάσιγκτον, Πίτερ Νιούσαμ, δήλωσε ότι 19 άτομα συνελήφθησαν την Τρίτη, κυρίως λόγω παραβιάσεων της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Συνολικά, 418 άτομα συνελήφθησαν από το Σάββατο, όπως πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Τζορτζ Φλόιντ έχασε τη ζωή του την 25η Μαΐου, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του από αστυνομικές δυνάμεις στη Μινεάπολη. Σύμφωνα με βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, παρότι ο 46χρονος δεν αντιστάθηκε στους αστυνομικούς, οι τελευταίοι τον έριξαν στο έδαφος. Μάλιστα, ένας εξ αυτών πατούσε τον λαιμό του Φλόιντ με το γόνατό του, κάτι το οποίο απέβη μοιραίο για τον Αφροαμερικανό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δικαστικές αρχές, την Παρασκευή, απήγγειλαν καταγγελίες εις βάρος του συγκεκριμένου αστυνομικού, ο οποίος και συνελήφθη. Ακόμη τρεις αστυνομικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και ερευνάται ο ρόλος τους στο τραγικό περιστατικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.