ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Ιρανικό πλοίο πλησιάζει τη Βενεζουέλα: Μετέφερε τρόφιμα – Αναμένονται αντιδράσεις από ΗΠΑ

Ιρανικό πλοίο πλησιάζει τη Βενεζουέλα: Μετέφερε τρόφιμα – Αναμένονται αντιδράσεις από ΗΠΑ

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ιρανική πρεσβεία στο Καράκα, ιρανικό φορτηγό πλοίο πλησίασε την Κυριακή στο στο λιμάνι Λα Γκουάιρα της Βενεζουέλας.

Όπως αναφέρει η πρεσβεία μετέφερε τρόφιμα για τον ανεφοδιασμό του πρώτου ιρανικού σούπερ μάρκετ στη χώρα αυτή της Λατινικής Αμερικής.

Το Ιράν προσέφερε τον Μάιο 1,5 εκατομμύρια βαρέλια βενζίνης στη Βενεζουέλα καθώς η κατάρρευση του συστήματος διύλισης της χώρας και οι αυστηρές κυρώσεις που της έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ καθιστούν ολοένα και πιο δύσκολη την προμήθεια καυσίμων από τις διεθνείς αγορές.

Το πλοίο Golsan με ιρανική σημαία αναχώρησε στις 15 Μαΐου από το Μπάνταρ Αμπάς. Τα πέντε τάνκερ που μετέφεραν καύσιμα στη Βενεζουέλα είχαν επίσης αναχωρήσει από το ίδιο λιμάνι τον Μάρτιο.

“Το Golsan θα φτάσει μεταφέροντας τρόφιμα ώστε να ανοίξει το πρώτο ιρανικό σούπερ μάρκετ στη Βενεζουέλα”, ανέφερε η ιρανική πρεσβεία στον λογαριασμό της στο Twitter το Σάββατο χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Το Ιράν αναμένεται να στέλνει δύο με τρία φορτία βενζίνης μηνιαίως στη Βενεζουέλα, δήλωσαν πηγές που έχουν γνώση της υπόθεσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ενισχυμένες διμερείς εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ιράν και Βενεζουέλας ενδέχεται να προκαλέσουν την αντίδραση των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν επιβάλει αυστηρές οικονομικές κυρώσεις εναντίον και των δύο χωρών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.