ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Ηνωμένο Βασίλειο: Καλεί τη Γερμανία να παραδώσει Taurus KEPD 350 στην Ουκρανία

Στην αναζήτηση εργαλείων για την καταστροφή της γέφυρας του Κερτς αναζητούν οι Ουκρανοί

Ηνωμένο Βασίλειο: Καλεί τη Γερμανία να παραδώσει Taurus KEPD 350 στην Ουκρανία

Ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Γκραντ Σαπς, στις 19 Μαΐου ενέτεινε την πίεση προς το Βερολίνο να στείλει πυραύλους Taurus KEPD 350 στην Ουκρανία και να επιτρέψουν στο Κίεβο να χτυπήσει εγκαταστάσεις σε ρωσικό έδαφος.

Η Ουκρανία έχει λάβει άλλους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, όπως το Storm Shadow από το Ηνωμένο Βασίλειο και το γαλλικής κατασκευής SCALP, και αναφέρθηκε στις 25 Απριλίου ότι οι ΗΠΑ είχαν στείλει κρυφά περισσότερους από 100 πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS στο Κίεβο.

Ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς είναι κατά της αποστολής των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Taurus KEPD 350 στην Ουκρανία, καθώς φοβάται ότι αυτό θα κινδυνεύσει να εμπλακεί το Βερολίνο στον πόλεμο.

«Αυτό που θα ήθελα να δω είναι όλοι οι εταίροι μας, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, που έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν αυτά τα όπλα μεγάλης εμβέλειας, αλλά δεν επιτρέπουν τη χρήση τους στην Κριμαία, η οποία είναι μέρος της Ουκρανίας», είπε ο Σαπς σε συνέντευξη στο Sky News.

Ο Taurus είναι ένας πύραυλος πλεύσης γερμανικής-σουηδικής κατασκευής με βεληνεκές άνω των 500 χιλιομέτρων. Οι πύραυλοι Storm Shadow και SCALP που διαθέτει αυτή τη στιγμή η Ουκρανία, καθώς και τα νεότερα μοντέλα ATACMS, πετούν έως και 300 χιλιόμετρα.

Είναι επίσης σχεδιασμένα για να χτυπούν θαμμένους και προστατευμένους στόχους.

Αυτά τα πλεονεκτήματα θα επέτρεπαν στο Κίεβο να χτυπήσει στόχους βαθύτερα σε ρωσικό έδαφος, συμπεριλαμβανομένης της γέφυρας της Κριμαίας, μιας κρίσιμης οδού εφοδιασμού και μεταφοράς για τις ρωσικές δυνάμεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αυξημένη εμβέλειά τους θα επέτρεπε επίσης χτυπήματα βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος, ένα σενάριο που το Βερολίνο δεν υποστηρίζει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.